Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Valentin Preda, ridicat de DNA. Ponta l-a demis din postul de secretar de stat

Secretarul de stat Valentin Preda a fost ridicat, marţi, de procurorii DNA, din faţa Ministerului Dezvoltării, au declarat pentru MEDIAFAX oficiali din Ministerul Transporturilor (MT). Premierul Victor Ponta l-a demis pe Valentin Preda din postul de secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

6503 afișări
Imaginea articolului Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Valentin Preda, ridicat de DNA. Ponta l-a demis din postul de secretar de stat

Valentin Preda (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit unor surse judiciare, secretarul de stat Răducu Valentin Preda ar fi fost ridicat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un caz în care se fac cercetări privind posibile fapte de corupţie legate de anumite contracte.

Răducu Valentin Preda este secretar de stat la Ministerul Transporturilor din mai 2012, anterior el fiind, din ianuarie 2010, consilier al primarului Constanţei.

Preda a fost membru în Consiliul de Administraţie al CN Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (mai 2010 - mai 2012), director la SC RO-DE Parteners SRL (noiembrie 2009 - ianuarie 2010), secretar de stat la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (februarie - octombrie 2009), inspector de specialitate la Autoritatea Navală Română (noiembrie 2002 - ianuarie 2009), ofiţer de port la Inspectoratul de Stat al Navigaţiei Civile - Căpitănia Zonală Constanţa (iunie1993 - noiembrie 2002) şi personal navigant la Compania de Navigaţie Navrom, Romline Constanţa (iunie 1989 - iunie 1993).

Preda a absolvit Facultatea de Drept şi Administraţie Publică Constanţa din cadrul Universităţii "Spiru Haret" (2011), Academia Navală "Mircea cel Bătrân" (2003), Facultatea de inginerie şi management agroturistic - Bioterra din cadrul Universităţii de Ştiinte Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti (2000), potrivit CV-ului postat pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Ponta l-a demis pe Valentin Preda din postul de secretar de stat

Premierul Victor Ponta l-a demis pe Valentin Preda din postul de secretar de stat în Ministerul Transporturilor, după ce acesta a fost ridicat, marţi, de procurorii DNA, din faţa Ministerului Dezvoltării, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

"Premierul a decis să îl demită pe Valentin Preda din postul de secretar de stat", au declarat sursele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici