Secretarul de stat din Sănătate, Andrei Baciu: Un copil face vaccinuri împotriva a 11 boli. Asta demonstrează că vaccinurile salvează vieţi

  • Până la vârsta de un an un copil face vaccinuri împotriva a 11 boli, afirmă secretrul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu.
  • „Faptul că am ajuns adulţi şi trecem prin viaţă feriţi de bolile enumerate mai sus demonstrează că vaccinurile salvează vieţi”, spune el.
1783 afișări
Imaginea articolului Secretarul de stat din Sănătate, Andrei Baciu: Un copil face vaccinuri împotriva a 11 boli. Asta demonstrează că vaccinurile salvează vieţi

„Ştii pentru câte din vaccinurile pe care le-ai făcut când erai copil ţi s-a administrat un rapel, adică echivalentul dozei trei pentru vaccinul anti-covid? Doar până la vârsta de un an un copil este imunizat împotriva a 11 boli!”, a scris marţi pe Facebook Andrei Baciu.

Acesta amineşte în câte doze se fac cele mai cunoscute vaccinuri din lume: vaccinul BCG - împotriva tuberculozei- se face după 48 de ore de la naştere, vaccinul împotriva hepatitei B se face în 4 doze: în primele 24 de ore de la naştere, la 2 luni, la 4 luni şi 11 luni, vaccinul Hexavalent -(difteria (D), tetanosul (T), tusea convulsivă (Pa), poliomielita (VPI), hepatita B (VHB) şi infecţia cu Haemophilus influenzae tip b (Hib) - se face în trei doze: la 2, 4 şi 11 luni, şi se completează cu Vaccinul Tetravalent la 6 ani (DTPa-VPI).

De asemenea, vaccinul pneumococic conjugat - Infecţiile determinate de Streptococcus pneumoniae (pneumococul) determină apariţia unor boli precum pneumonie, otită, meningită sau sepsis- se face tot în trei doze, la 2, 4 şi 11 luni, vaccinul ROR -rujeolă, oreion, rubeolă- se face în două doze, la 12 luni şi la 5 ani.

„Faptul că am ajuns adulţi şi trecem prin viaţă feriţi de bolile enumerate mai sus demonstrează că vaccinurile salvează vieţi”, mai spune secretarul de stat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici