Secretarul general al ONU: Israelul trebuie să-şi ia un angajament ferm privind ajutoarele în Gaza

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, consideră că Israelul trebuie să-şi ia un angajament ferm privind accesul neîngrădit la ajutoarele umanitare pentru Gaza.

81 afișări
Imaginea articolului Secretarul general al ONU: Israelul trebuie să-şi ia un angajament ferm privind ajutoarele în Gaza

Secretarul general al ONU: Israelul trebuie să-şi ia un angajament ferm privind ajutoarele în Gaza

”O coadă lungă de camioane cu ajutor umanitar blocate pe partea egipteană a frontierei cu Fâşia Gaza, unde oamenii se confruntă cu foametea, este un scandal moral”, a declarat sâmbătă secretarul general al ONU, Antonio Guterres, în timpul unei vizite la punctul de trecere a frontierei Rafah, relatează Reuters.

”A sosit momentul ca Israelul să îşi ia un angajament ferm pentru accesul neîngrădit la bunurile umanitare în Gaza”, a declarat Guterres, care a cerut, de asemenea, o încetare imediată a focului şi eliberarea ostaticilor israelieni din Gaza.

ONU va continua să colaboreze cu Egiptul pentru a eficientiza fluxul de ajutoare în Gaza, a arătat Guterres.

Vizita lui Guterres are loc în contextul în care Israelul se confruntă cu presiuni la nivel mondial pentru a permite accesul mai multor ajutoare umanitare în Gaza.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
gaza,
ajutoare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici