Secţia de obstetrică-ginecologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti a fost închisă

Secţia de obstetrică-ginecologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti a fost închisă miercuri, pentru sterilizare, după ce în departament au fost tratate mai multe persoane în şoc toxico-septic, a declarat agenţiei MEDIAFAX managerul unităţii medicale, Cătălin Cârstoiu.

1742 afișări
Imaginea articolului Secţia de obstetrică-ginecologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti a fost închisă

Secţia de obstetrică-ginecologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti a fost închisă (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"A fost o perioadă cu supraaglomerare, dar mai ales cu cazuri de persoane în şoc toxico-septic. Am hotărât închiderea secţiei, ceea ce presupune că nu vor mai fi internate alte persoane, iar cele aflate în unitate vor fi tratate până la externare", a precizat managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB).

Cătălin Cârstoiu a mai spus că decizia a fost luată după ce în urma analizelor uzuale s-a constatat o floră microbiană mai mare decât normele admise.

"Nu este o problemă foarte gravă, secţia se închide, în funcţie de cazuistica, tratată la cel puţin trei luni, patru, cinci sau jumătate de an, pentru sterilizare. Nu este prima dată când recurgem la această acţiune. De asemenea, viaţa pacientelor nu este în pericol. Sistăm internările", a mai spus Cătălin Cârstoiu.

El a precizat că Secţia de obstetrică-ginecologie va rămâne închisă probabil până la sfârşitul acestei săptămâni.

La SUUB sunt internate, din 20 aprilie, prim-solista Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" Amelia Antoniu şi Alice Roxana Preda. Cele două AU fost transferate atunci la SUUB de la Spitalul CF2, după ce au intrat în şoc septic în urma unor intervenţii chirurgicale minore la care au fost supuse.

Totodată, în urmă cu o săptămână a fost transferată la SUUB o altă pacientă, Ioana Constantin, din comuna argeşeană Căteasca. Aceasta a fost adusă la SUUB în stare gravă, de la Spitalul Judeţean Piteşti, unde i s-a efectuat o întrerupere de sarcină.

În 26 aprilie, blocul operator de la SUUB a fost închis, la cererea conducerii unităţii sanitare, iar cazurile urgente au fost trimise la Spitalul de Urgenţă Floreasca, după ce medicii i-au făcut o mică intervenţie pacientei Alice Roxana Preda, fiind necesară dezinfectarea departamentului.

Trei din cele patru săli de operaţie ale Spitalului Universitar de Urgenţă Buureşti (SUUB) au fost redeschise după o zi. Purtătorul de cuvânt al SUUB, Bogdan Popescu, declara, în 27 aprilie, că cea de-a patra sală, unde a fost efectuată intervenţia pacientei Roxana Preda, rămâne închisă până când probele de laborator vor arăta că este sterilizată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici