Secţia de Urgenţe a Spitalului Judeţean din Bistriţa va fi modernizată. Investiţii de peste 30 de milioane de euro

  • Reprezentanţii Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud au semnat un contract în valoare de 2 milioane de euro pentru modernizarea Secţiei de Urgenţe a Spitalului Judeţean
  • Unitate a beneficiat până acum de investiţii de peste 35,5 milioane de euro
  • După finalizarea proiectului, secţia de urgenţe va avea peste 1.400 de metri pătraţi
576 afișări
Imaginea articolului Secţia de Urgenţe a Spitalului Judeţean din Bistriţa va fi modernizată. Investiţii de peste 30 de milioane de euro

Secţia de Urgenţe a Spitalului Judeţean din Bistriţa va fi modernizată. Investiţii de peste 30 de milioane de euro

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud au semnat, luni, un contract în valoare de 2 milioane de euro cu firma care va realiza lucrări de extindere şi modernizare a Secţiei de Urgenţe a Spitalului Judeţean, unitate care a beneficiat până acum de investiţii de peste 35,5 milioane de euro.

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a semnat, luni, un contract de două milioane de euro pentru reabilitarea secţiei UPU-SMURD a Spitalului de Urgenţă din Bistriţa, proiect care prevede modernizarea, extinderea şi dotarea secţiei. După finalizarea proiectului, secţia de urgenţe va avea peste 1.400 de metri pătraţi, de patru ori mai mult decât în prezent.

„Prin realizarea acestui obiectiv vom extinde unitatea de primiri urgenţe de la 280 de metri pătraţi, cât are astăzi, la 1414 metri pătraţi. În plus, va avea loc şi reabilitarea spaţiului existent. Valoarea contractului este de 9,3 milioane de lei, aproximativ 2 milioane de euro, durata contractului este de 11 luni, din care două luni proiectare şi 9 luni execuţie. O parte din bani sunt asiguraţi prin Programul Operaţional Regional, iar cealaltă parte din bugetul propriu al Consiliului Judeţean. După încheierea acestui contract vom avea una dintre cele mai moderne şi dotate secţii de urgenţe din România. Este o secţie ultra solicitată şi prin implementarea acestui proiect condiţiile în care vor fi trataţi bistriţenii se vor îmbunătăţi considerabil”, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Extinderea secţiei de urgenţe completează un alt proiect început deja la Bistriţa, care prevede amenajarea unui heliport pentru aterizarea elicopterelor SMURD. Cele două, secţia de urgenţe şi heliportul, urmează să fie legate printr-un lift special, de mare viteză.

„Este un proiect foarte important pentru spital, momentul fiind, de asemenea, oportun, având în vedere faptul că a demarat deja construcţia heliportului pe terasa superioară a spitalului, iar o parte din lucrări - şi anume construcţia liftului de mare viteză- trebuie să meargă în paralel cu celelalte lucrări. Secţia UPU va avea pe lângă modificarea suprafeţei şi o modificare de structură, am solicitat deja Ministerului Sănătăţii să ne aprobe un număr de 20 de paturi, faţă de 13 câte avem în prezent, ceea ce va duce la o diminuare a timpilor de aşteptare în UPU. Este una dintre cele mai mari nemulţumiri ale pacienţilor - timpii de aşteptare. Din păcate, în momentul de faţă ne confruntăm cu un timp de aşteptare foarte lung”, a declarat managerul Spitalului de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, Gabriel Lazany.

Potrivit acestuia, numărul pacienţilor care se adresează UPU este în continuă creştere. Astfel, dacă în 2018 UPU a avut 44.000 de pacienţi, în 2019 numărul cazurilor a ajuns la 48.500.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici