Şedinţa de constituire a CSM are loc în 7 ianuarie

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a convocat membrii Consiliului Superior al Magistraturii în şedinţă de constituire, în data de 7 ianuarie, până atunci, în alte două şedinţe, actualul CSM îşi prezintă rapoartele de activitate pe ultimul an, respectiv pe întreg mandatul de şase ani.

12 afișări
Imaginea articolului Şedinţa de constituire a CSM are loc în 7 ianuarie

Şedinţa de constituire a CSM are loc în 7 ianuarie (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Potrivit Legii 317/2004, în termen de 15 zile de la publicarea hotărârilor privind validarea şi alegerea membrilor (din partea societăţii civile-n.r.) Consiliului Superior al Magistraturii, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie convoacă membrii Consiliului Superior al Magistraturii în şedinţa de constituire.

În 23 decembrie, în Monitorul Oficial a fost publicată hotărârea Senatului de validare a noilor membri ai CSM.

În şedinţa de constituire, din 7 ianuarie, prezidată de preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, vor fi aleşi preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii.

În termen de 15 zile de la şedinţa de constituire a Consiliului Superior al Magistraturii se stabilesc atribuţiile şi responsabilităţile fiecărui membru permanent, pe domenii de activitate.

În şedinţa din 5 ianuarie, actualul CSM îşi prezintă raportul de activitate pe anul 2010, iar în 6 ianuarie îşi va prezenta raportul de activitate pe şase ani.

Trei din cei 11 membri aleşi în urma scrutinului din 1 noiembrie sunt contestaţi de reprezentanţi ai Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, dar şi de parlamentari PDL.

Din acest motiv hotărârea Senatului de validare a listei celor 11 magistraţi aleşi în viitorul CSM a fost contestată de 30 de senatori PDL la Curtea Constituţională, care va judeca sesizarea în 19 ianuarie.

În ultimele şedinţe ale CSM din anul 2010, membrii de drept ai Consiliului Cătălin Predoiu - ministru al Justiţiei şi procurorul general al României - Codruţa Kovesi, dar şi cei doi membri ai societăţii civile au lipsit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici