Şedinţă de urgenţă după ce trei ONG-uri au depus plângere împotriva României la Comisia Europeană. Alexe: „Înregistrăm progrese importante”

  • Ministrul Mediului a discutat cu comisarul european pentru mediu despre închiderea procedurii de infringement
  • Discuţia a avut loc după ce trei ONG-uri au depus plângere la Comisia Europeană pentru tăierile ilegale din arii protejate
  • „Înregistrăm progrese importante. Voi vota propunerea privind interzicerea exportului de buştean”, a spus Alexe
15358 afișări
Imaginea articolului Şedinţă de urgenţă după ce trei ONG-uri au depus plângere împotriva României la Comisia Europeană. Alexe: „Înregistrăm progrese importante”

Alexe: „Înregistrăm progrese importante”

Ministrul Mediului Costel Alexe a avut o videoconferinţă cu comisarul european pentru Mediu, Oceane şi Pescuit, Virginijus Sinkevicius, pe tema închiderii procedurii de infringement asupra României pentru tăieri ilegale de păduri. Costel Alexe i-a transmis comisarului că sunt luate toate măsurile necesare pentru combaterea tăierilor ilegale şi că Garda Forestieră verifică transporturile de lemn.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat despre fişa de parcurs a autorităţilor române pentru închiderea procedurii de infringement privind tăierile ilegale de lemn.

"Sunt optimist că vom reuşi să respectăm toate termenele. Înregistrăm progrese importante faţă de ultima întâlnire pe care am avut-o la jumătatea lunii februarie, la Bruxelles", i-a transmis ministrul comisarului european.

Costel Alexe i-a mai transmis acestuia că va susţine şi va vota iniţiativa legislativă care prevede interzicerea exportului de buştean, în Parlament.

"Chiar mâine, în Parlamentul României, va fi votată o propunere legislativă privind interzicerea exportului de buştean, iar Ministerul Mediului susţine această iniţiativă şi eu, în calitate de parlamentar, o voi vota", a mai declarat ministrul. 

Ministrul Mediului a dat asigurări că Garda Forestieră participă activ la filtrele de verificare a transporturilor de pe drumurile publice.

"Gărzile Forestiere se află în prima linie de apărare, alături de Poliţie şi Armată. Imediat după instaurarea stării de urgenţă, am introdus, prin Ordonanţă Militară, o prevedere care permite inspectorilor forestieri să participe la filtrele de verificare pe drumurile publice, alături de poliţişti soldaţi", i-a mai spus Alexe comisarului.

Trei organizaţii non-guvernamentale pentru mediu din România au trimis o plângere la Comisia Europeană după ce au constatat tăierile ilegale masive din zonele protejate.

Începând din luna februarie Comisia Europeană a demarat o procedură de infringement împotriva României din cauza tăierilor ilegale de pădure.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici