Şedinţe suspendate la judecătoriile de sector şi la Tribunalul Bucureşti - VIDEO

Şedinţele de judecată la judecătoriile de sector şi la Tribunalul Capitalei sunt suspendate, joi, de la ora 9.00, la Curtea de Apel Bucureşti, fiecare judecător decide independent perioada orară de întrerupere a activităţii, iar la instanţa supremă se judecă deocamdată doar cauze cu arestaţi.

44 afișări
Imaginea articolului Şedinţe suspendate la judecătoriile de sector şi la Tribunalul Bucureşti - VIDEO

Şedinţe suspendate la judecătoriile de sector şi la Tribunalul Bucureşti

Astfel, joi, de la ora 9.00 este întreruptă activitatea la judecătoriile celor şase sectoare din Capitală şi la Tribunalul Bucureşti.

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti decid fiecare în parte când şi cum îşi vor întrerupe activitatea, astfel că unii judecători întrerup activitatea doar o oră, iar alţii în intervalul 9.00 - 12.00.

La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), şedinţele de la Secţia civilă sunt suspendate până la ora 12,00, iar la Secţia penală, se judecă doar dosarele cu arestaţi, urmând ca, după luarea în dezbatere a acestor cazuri, să se suspende activitatea până la ora 12.00.

De altfel, Curtea de Apel Bucureşti ia în discuţie, joi, contestaţia judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie faţă de adresa prin care Ministerul finanţelor i-a înştiinţat, vineri, că salariile aferente lunii iunie nu includ sporul de 50% de solicitare neuropsihică.

Vicepreşedintele UNJR, Dragoş Călin, a anunţat, miercuri, după întâlnirea asociaţiilor profesionale ale magistraţilor şi a reprezentanţilor judecătorilor de la mai multe instanţe, că şedinţele de judecată de la toate instanţele din ţară vor fi suspendate, începând de joi, pe durată nedeterminată, acţiunile urmând să aibă loc zilnic, timp de trei ore, cu începere cel mai probabil de la ora 9.00.

Personalul auxiliar din instanţe a anunţat ulterior că se va alătura protestelor magistraţilor şi că va întrerupe activitatea, începând de joi, în fiecare zi, timp de două ore, în continuarea acţiunii de trei ore a judecătorilor, adică de la ora 12.00 la 14.00.

 Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici