Sediul BEJ Vaslui, încălzit cu reşouri şi calorifere electrice

Sediul Biroului Electoral Judeţean Vaslui este încălzit cu reşouri şi calorifere electrice cumpărate de Prefectură, după ce societatea Termica nu a reuşit să finalizeze lucrările la centrala termică ce deserveşte şi Casa de Cultură Vaslui, la demisolul căreia funcţionează BEJ.

256 afișări
Imaginea articolului Sediul BEJ Vaslui, încălzit cu reşouri şi calorifere electrice

Sediul BEJ Vaslui, încălzit cu reşouri şi calorifere electrice (Imagine: Remus Suciu/Arhiva Mediafax Foto)

Scăderea semnificativă a temperaturii din ultimele zile i-a determinat pe membrii Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Vaslui să apeleze la reşouri şi calorifere electrice pentru a nu îngheţa în sediul în care-şi desfăşoară activitatea, în condiţiile în care caloriferele montate pe pereţi nu functionează.

Reprezentanţii Prefecturii Vaslui susţin că s-au ocupat personal de achiziţia radiatoarelor electrice, având în vedere că sediul Casei de Cultură Vaslui la demisolul căruia s-a închiriat şi un spaţiu pentru BEJ nu primeşte căldură de la societatea locală de termoficare.

"Nu este vina noastră că nu este căldură în incinta Casei de Cultură Vaslui. Noi, în calitate de organizatori ai alegerilor, am închiriat un spaţiu acolo pentru că este o locaţie foarte bună din punct de vedere al desfăşurării activităţii BEJ şi, mai ales, unde se pot prelua în condiţii optime procesele-verbale de la preşedinţii secţiilor de votare. Pentru ca membrii BEJ să nu aibă de suferit din cauza frigului, au fost asigurate surse alternative de încălzire", a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vaslui, Maria Costea.

Pe de altă parte, conducerea societăţii de termoficare din Vaslui susţine că problema asigurării căldurii în incinta Casei de Cultură este în curs de rezolvare, însă nu a putut preciza un termen exact atunci când va fi pornită căldura.

"Centrala termică de cartier care deserveşte şi Casa de Cultură a fost demolată în această vară odată cu construirea noii pieţe din Vidin. Acum se lucrează în ritm alert pentru montarea noii centrale, foarte mult timp luându-ne obţinerea avizelor. Nu pot să vă spun când anume vom finaliza investiţia, însă sperăm ca de săptămâna viitoare să putem da drumul la căldură", susţine directorul societăţii Termica SA Vaslui, Dănuţ Chirvase.

Reprezentanţii Prefecturii Vaslui au refuzat să precizeze preţul chiriei plătite pentru spaţiul închiriat la Casa de Cultură şi dacă facturile de energie electrică vor fi scăzute din chirie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici