Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi: Interpol România să explice de ce nu a afişat poza lui Sebastian Ghiţă pe site

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, a anunţat că a cerut explicaţii Interpolului referitor la faptul că pe site nu apare poza lui Sebastian Ghiţă, având în vedere că este dat în urmărire internaţională.

2078 afișări
Imaginea articolului Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi: Interpol România să explice de ce nu a afişat poza lui Sebastian Ghiţă pe site

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi: Interpol România să explice de ce nu a afişat poza lui Sebastian Ghiţă pe site (Imagine: Andreea Alexandru/Arhiva Mediafax Foto)

”A avut loc o convorbire telefonică cu un reprezentant al Interpolului, care ne-a spus că fotografia lui Sebastian Ghiţă nu este pe site deoarece este doar un mandat de arestare preventivă în cursul urmăririi penale şi se bucură de prezumţia de nevinovăţie, ceea ce nu contestăm. Însă după finalizarea convorbirii, noi am verificat pe site şi am văzut că în situaţii similare, fotografia acestuia a fost afişată. Fotografia unei persoane căutate în baza unui mandat de arestare preventivă a fost afişată pe site în timp ce fotografia acestui inculpat nu a fost afişată pe site. Să ne explice Interpol România de ce nu a afişat. Căutând pe site, am văzut că în situaţii similare pozele au fost afişate. Poate există o explicaţie legală, nu ştiu”, a declarat Laura Codruţa Kovesi la Europa FM.

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a precizat că este treaba Poliţiei Române să-l caute pe fostul deputat.

”Respect poliţiştii, respect munca lor. În DNA avem foarte multe poliţişti. Dar după acel control, mi s-a spus că nu este nimeni de vină, dar Sebastian Ghiţă a dispărut. Iar procurorii au fost anunţaţi după 16 ore. Poliţia l-a pierdut, poliţia să-l găsească. Asta este treaba poliţiştilor. Să aloce toarte resursele să îl găsească. Vedem seară de seară că se dau tot felul de filmuleţe la televizor. Este evident că persoane care lucrează la o televiziune, un trust de televiziune ţin legătura cu un fugar internaţional”, a mai declarat Laura Codruţa Kovesi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici