Şeful ARR a fost audiat de DNA într-un dosar de abuz în serviciu

Directorul general al Autorităţii Rutiere Române (ARR), Vasile Râpea, a fost audiat, joi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fiind anchetat pentru abuz în serviciu, potrivit unor surse din Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

270 afișări
Imaginea articolului Şeful ARR a fost audiat de DNA într-un dosar de abuz în serviciu

Şeful ARR a fost audiat de DNA într-un dosar de abuz în serviciu

Sursele citate au adăugat că o reclamaţie privind un eventual abuz în serviciu a fost depusă şi în cazul şefului Direcţiei de Transport Rutier din Ministerul Transporturilor, Sorin Sîrbu.

"Şcolile de şoferi au depus o reclamaţie pentru abuz în serviciu în formă calificată la DNA împotriva lui Râpea şi a lui Sîrbu pentru că au permis instructorilor auto independenţi să lucreze în lipsa unui cadru legal", au declarat sursele.

Contactat de MEDIAFAX, directorul ARR a confirmat că a fost chemat la DNA.

"Da, este adevărat. Acum sunt într-o şedinţă, sunaţi-mă mâine", a spus Râpea.

Sorin Sîrbu a declarat agenţiei MEDIAFAX că a primit de la şcolile de şoferi o înştiinţare privind reclamaţia la DNA.

"Eu nu am fost audiat la DNA, doar domnul Râpea a fost azi. Mie mi-au trimis şcolile o scrisoare prin care mă înştiinţează cu privire la reclamaţia pe care au depus-o la DNA, dar văd că încă nu m-au chemat", a spus Sîrbu.

ARR se află în subordinea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii şi asigură, în principal, inspecţia şi controlul de stat privind respectarea reglementărilor naţionale şi internaţionale în activităţile din domeniul transporturilor rutiere, precum şi autorizarea activităţilor specifice transporturilor rutiere.

Autoritatea a emis în iunie un ordin prin care obligă şcolile de şoferi să renunţe la colaborările cu instructorii independenţi, aceştia urmând fie să rămână fără activitate, fie să se angajeze.

Peste 200 de instructori auto independenţi din Bucureşti, Galaţi, Cluj, Timişoara, Constanţa şi Vâlcea au protestat în iunie, în faţa sediului Ministerului Transporturilor, faţă de decizia ARR. În urma discuţiilor dintre reprezentanţii instructorilor auto independenţi cu cei ai şcolilor de şoferi şi ai MTI a fost luată decizia ca instructorii să îşi continue activitatea, urmând să fie autorizaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici