Şeful Camerei de Comerţ Bucureşti, Sorin Dimitriu, va fi cercetat în libertate. Decizia instanţei este definitivă

Şeful Camerei de Comerţ Bucureşti, Sorin Dimitriu, consilierul acestuia, Gabriela Dumitriu, şi directorul general al instituţiei, Gabriel Mihuţ, vor fi cercetaţi în stare de libertate, după ce CAB a respins, marţi, recursul procurorilor anticorupţie faţă de punerea în libertate a celor trei.

184 afișări
Imaginea articolului Şeful Camerei de Comerţ Bucureşti, Sorin Dimitriu, va fi cercetat în libertate. Decizia instanţei este definitivă

Şeful Camerei de Comerţ Bucureşti, Sorin Dimitriu (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

Decizia instanţei este definitivă.

Iniţial, CAB rămăsese în pronunţare, anunţându-se că o decizie în acest caz ar urma să se ia miercuri.

Dimitriu, în vârstă de 67 de ani, nu a fost prezent în faţa magistraţilor, fiind internat la Institutul "Prof. Dr. C.C. Iliescu" (Fundeni) din Capitală, din cauza unei crize cardiace acute. Criza a survenit pe fondul unei suferinţe cronice mai vechi care a fost tratată anterior în aceeaşi unitate sanitară, după cum au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii institutului.

Directorul general al Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti, Gabriel Mihuţ, a declarat, la ieşirea din sala de judecată, că a sponsorizat, şi el, instituţia, cu o sumă totală de 100.000 de lei, că este nevinovat şi că speră ca justiţia să-şi facă treaba corect.

Gabriela Dumitriu a susţinut în faţa instanţei că este prima dată când se află într-o asemenea situaţie, că nu a avut niciodată probleme cu legea şi că îşi menţine declaraţia.

Sorin Petre Dimitriu, preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) şi vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, este acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru constituire a unui grup infracţional organizat, opt infracţiuni de şantaj în formă continuată şi trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, informa, în 3 aprilie, Direcţia naţională Anticorupţie (DNA).

Alături de acesta sunt cercetaţi Gabriel Dan Mihuţ, director general al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, opt infracţiuni de şantaj în formă continuată şi trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, şi Gabriela Dumitriu, consilier al preşedintelui CCIB, pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi opt infracţiuni de şantaj în formă continuată.

Potrivit procurorilor, în perioada iunie 2010 - martie 2012, în calitate de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, Sorin Petre Dimitriu, în asociere cu alte persoane cu funcţii de conducere în cadrul aceleiaşi instituţii, între care Gabriel Dan Mihuţ şi Gabriela Dumitriu, au constrâns opt angajaţi ai instituţiei, prin ameninţarea cu încetarea contractului de muncă, să dea lunar o sumă de bani cuprinsă între 30 şi 70 la sută din valoarea drepturilor salariale cuvenite, precum şi să semneze, lunar, un înscris intitulat "contract de sponsorizare" cu instituţia, având ca obiect aceste sume de bani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici