Şeful Cultului Musulman din România condamnă atentatul de la Istanbul

Şeful Cultului Musulman din România, muftiul Muurat Iusuf, condamnă atentatul de la Istanbul, arătându-şi compasiunea pentru familiile ai căror membri au fost ucişi sau răniţi în acest eveniment.

184 afișări
Imaginea articolului Şeful Cultului Musulman din România condamnă atentatul de la Istanbul

Şeful Cultului Musulman din România condamnă atentatul de la Istanbul (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Printr-un comunicat de presă, muftiul Muurat Iusuf, în numele întregii comunităţi musulmane din România, îşi afirmă compasiunea pentru familiile ai căror membri, rude sau prieteni şi-au pierdut viaţa ori au fost răniţi în cursul atentatului provocat, marţi, la Istanbul, de un terorist sinucigaş.

“Şeful Cultului Musulman din România îşi exprimă tristeţea fără seamăn pentru actul sângeros de o cruzime inimaginabilă şi îşi manifestă amărăciunea pentru astfel de interpretări deviante ale preceptelor Islamului de către aşa-zişi musulmani, transmiţând, totodată, condoleanţe Ambasadei Republicii Turcia, în România. Noi, Comunitatea Musulmană din România, deplângem acţiunea criminală a teroristului sinucigaş de la Istanbul care şi-a suprimat propria-i viaţă şi a provocat decesul a zece persoane şi rănirea altor cincisprezece”, se arată în comunicatul de presă.

Şeful Cultului Musulman din România condamnă aceste acte teroriste, precizând că Islamul interzice uciderea oricărui suflet.

“Un atare eveniment sângeros dus la îndeplinire cu fanatismul şi cu cruzimea care nu are nicio legătură cu religia islamică sunt dovada explicită că atentatorii care le provoacă nu sunt fraţi de confesiune musulmană, conform preceptelor religioase pe care noi le practicăm, în concordanţă cu învăţăturile Coranului şi relatările Profetului Muhammed (Pbuh). Islamul interzice categoric uciderea oricărui suflet şi mai presus de orice este împotriva vărsării de sânge. Drept urmare, condamn aceste acte de terorism si transmit condoleanţe familiilor îndoliate şi confraţilor musulmani turci!”, a transmis şeful Cultului Musulman prin intermediul comunicatului de presă.

Zece persoane, dintre care nouă germani, au fost ucise şi 15 au fost rănite, marţi, în atacul sinucigaş cu bombă, în centrul turistic al Istanbulului, potrivit autorităţilor turce atacatorul fiind un bărbat care are legături cu Siria, relatează DPA online.

Dintre cele 15 persoane rănite, două se află în stare gravă.

Explozia puternică, auzită de la câţiva kilometri distanţă, a avut loc în jurul orei locale 10.15 (10.15, ora României), la Sultanahmet - unde se află Muzeul Sfânta Sofia şi Moscheea Albastră, ambele atracţii turistice majore, în partea europeană a metropolei.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a condamnat, la Ankara, un atac "terorist". El a afirmat că o persoană de origine siriană este autorul, evocând primele elemente ale anchetei.

Premierul turc Ahmet Davutoglu afirmă că gruparea Statul Islamic (SI) se află în spatele atacului sinucigaş de la Istanbul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici