Şeful de campanie al lui Navalnîi, condamnat la închisoare pentru extremism

Vadim Ostanin, care a condus sediul local al lui Navalnîi din oraşul siberian Barnaul, va sta nouă ani în închisoare pentru „extremism", potrivit Reuters.

95 afișări
Imaginea articolului Şeful de campanie al lui Navalnîi, condamnat la închisoare pentru extremism

Şeful de campanie al lui Navalnîi, condamnat la închisoare pentru extremism

Fostul şef al unei filiale locale a organizaţiei de campanie a criticului Kremlinului Alexei Navalnîi a fost condamnat la nouă ani de închisoare în Rusia pentru participare la o „comunitate extremistă", a anunţat luni echipa lui Navalnîi. Vadim Ostanin a desfăşurat doar „muncă politică legală", a scris echipa lui Navalnîi pe Telegram.

Ostanin a fost arestat în decembrie 2021 la Moscova. Ulterior, el a fost transferat la Barnaul, unde a fost judecat.

„La sosirea mea la Barnaul de la Moscova, fără nicio explicaţie, am fost plasat într-o celulă solitară, de aproximativ şase metri pătraţi, într-un subsol cu o fereastră acoperită cu moloz. Aproximativ o săptămână mai târziu, celula a fost inundată cu apă până la glezne... În aceste celule erau şobolani, furnici, păianjeni", a scris Ostanin într-o scrisoare publicată de echipa lui Navalnîi.

Echipa lui Navalnîi a mai anunţat că anchetatorii au făcut presiuni asupra lui Ostanin pentru a-şi recunoaşte vina, dar acesta a refuzat.

Navalnîi, cel mai cunoscut critic al lui Putin, ispăşeşte o pedeapsă totală de 11 ani şi jumătate într-o colonie penală pentru fraudă şi alte acuzaţii despre care spune că au fost inventate pentru a-l reduce la tăcere. Săptămâna trecută, procurorii ruşi au cerut unei instanţe să îl închidă pentru încă 20 de ani într-un nou proces penal pentru acuzaţii care includ extremismul.

Luna trecută, o altă colaboratoare a lui Navalnîi, Liliya Chanysheva, a fost condamnată la 7 ani şi jumătate pentru „extremism".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici