Şeful DIICOT: Pentru combaterea eficientă a criminalităţii organizate avem nevoie de o lege unitară

Şeful Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Codruţ Olaru, a declarat că, pentru combaterea eficientă a criminalităţii organizate, e nevoie de o lege unitară, Legea 508/2004 privind organizarea DIICOT suferind o serie de modificări de-a lungul timpului.

122 afișări
Imaginea articolului Şeful DIICOT: Pentru combaterea eficientă a criminalităţii organizate avem nevoie de o lege unitară

Şeful DIICOT, Codruţ Olaru (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Avem nevoie de o stabilitate legislativă poprie, ştiut fiind faptul că Legea 508 a suferit o serie de modificări de-a lungul timpului, care credem noi că pot fi înglobate într-un act unitar, nou, ceea ce ar da o eficienţă combaterii criminalităţii oragnizate", a susţinut Codruţ Olaru, într-o conferinţă de presă pe tema bilanţului DIICOT pe anul trecut.

Potrivit lui Olaru, DIICOT şi-a propus continuarea ocupării schemelor de personal, instituţia funcţionând cu 80 la sută din posturi ocupate, deşi anul trecut a beneficiat de suplimetarea posturilor cu 50, care vor fi alocate serviciului judiciar, adică pocurori care vor susţine cauzele Direcţiei în faţa instanţelor de judecată.

DIICOT are 220 de procurori la nivelul întregii ţări.

Anul trecut, DIICOT a soluţionat 9.717 de dosare, înregistrând o creştere de 19,68 la sută faţă de 2010.

Procurorii DIICOT au cercetat 19.392 de persoane, întocmind 961 de rechizitorii, cu 3.315 inculpaţi, din care 1.609 arestaţi.

DIICOT a înregistrat 24 de hotărâri de achitare, respectiv 46 de inculpaţi (13 arestaţi preventiv).

Codruţ Olaru a precizat că majoritatea soluţiilor de achitare au fost date în dosare din 2000-2001, când DIICOT nu exista, însă infracţiunile reţinute sunt de competenţa Direcţiei, astfel că s-au înregistrat în statistica instituţiei pe anul trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici