Şeful Direcţiei Silvice Cluj: Incendiul de la Măguri Răcătău pare să fi fost aprins intenţionat

Şeful Direcţiei Silvice Cluj, Ioan Iulian Morar, a declarat, duminică seară, pentru corespondentul MEDIAFAX că incendiul care a cuprins mai multe hectare de pădure din localitatea clujeană Măguri Răcătău pare să fi fost aprins intenţionat.

181 afișări
Imaginea articolului Şeful Direcţiei Silvice Cluj: Incendiul de la Măguri Răcătău pare să fi fost aprins intenţionat

Un puternic incendiu de pădure a izbucnit într-o localitate din Cluj (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Morar a spus că incendiul a afectat aproximativ 10-12 hectare de pădure şi a izbucnit în cel puţin trei locuri diferite, în acelaşi timp.

"Incendiul pare să fi fost pus de o mână criminală. Au existat trei sau patru focare puse intenţionat. Şi anul trecut, tot în această zonă a fost un incendiu care a ţinut trei zile. Acum, incendiul este localizat şi se acţionează pentru stingerea lui", a declarat Morar.

Acesta şi-a manifestat speranţa ca incendiul să fie stins duminică seară.

Majoritatea focarelor incendiului din comuna clujeană Măguri Răcătău au fost localizate, duminică seară, pompierii încercând în continuare să stingă flăcările.

Locotenentul Andrei Biriş, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, declara, tot duminică seară, pentru corespondentul MEDIAFAX că incendiul a afectat mai multe hectare de pădure de foioase şi răşinoase, dar focarele au fost localizate şi pompierii lucrează la stingerea şi supravegherea lor pentru a nu se extinde.

Locotenentul Biriş spunea că deocamdată cauzele incendiului nu sunt cunoscute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici