Şeful Parchetului Judecătoriei Buftea, Nelu Carpen, a fost reţinut pentru corupţie - VIDEO

Şeful Parchetului Judecătoriei Buftea, Nelu Carpen, a fost reţinut pentru 24 de ore de către procurorii anticorupţie, alături de doi avocaţi şi doi poliţişti, cei cinci fiind acuzaţi de fapte de corupţie şi constituire de grup infracţional.

206 afișări
Imaginea articolului Şeful Parchetului Judecătoriei Buftea, Nelu Carpen, a fost reţinut pentru corupţie - VIDEO

Şeful Parchetului Judecătoriei Buftea, Nelu Carpen, a fost reţinut pentru corupţie

Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dat aviz, joi, aviz pentru reţinerea lui Nelu Carpen, şeful Parchetului Judecătoriei Buftea.

Nelu Carpen, cei doi avocaţi şi cei doi poliţişti au fost audiaţi mai multe ore, procurorii anticorupţie emiţând pe numele celor cinci ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore. Aceştia urmează să fie duşi la Curtea de Apel Bucureşti pentru emiterea unui mandat de arestare, la solicitarea procurorilor DNA.

Procurorii anticorupţie îl acuză pe prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Buftea, Nelu Carpen, de fapte de corupţie în legătură cu serviciul. Nelu Carpen ar fi primit mai multe sume de bani provenite de la persoane care aveau dosare penale, fie în supravegherea Parchetului, fie în lucru la poliţie.

Potrivit unor surse judiciare, în acest caz ar fi implicată avocata Ileana Gâlceavă, soţia unui poliţist ilfovean,Victor Gâlceavă, dar şi un alt avocat din Baroul Bucureşti, precum şi doi poliţişti din Ilfov.

Poliţistul o recomanda pe soţia sa ca avocat unor persoane care erau în vizorul Poliţiei. Anchetatorii susţin că femeia îşi asigura clienţii că în schimbul unor sume de bani ar putea obţine soluţii favorabile în dosarele penale chiar de la Parchetul Judecătoriei Buftea, fără a mai fi necesară trimiterea lor în judecată. Astfel, Claudia Gâlceavă ar fi apelat în mai multe rânduri la prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au precizat sursele citate.

Video Stirileprotv.ro


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici