Şeful Penitenciarului Craiova, demis

Comandatul Penitenciarului Craiova, Constantin Bălă, a fost demis, de către şeful Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Ioan Băla, care a luat o serie de sancţiuni administrative după scandalul generat de deţinutul Serghei Gorbunov, eliberat din închisoare din motive medicale.

102 afișări
Imaginea articolului Şeful Penitenciarului Craiova, demis

Şeful Penitenciarului Craiova, demis

De asemenea, şeful ANP a dispus destituirea şefului Evidenţei Populaţiei de la Penitenciarul Craiova.

Deţinutul Serghei Gorbunov a părăsit Penitenciarul Craiova în 16 mai 2008, după ce în 5 mai Tribunalul Dolj a admis cererea de întrerrupere a executării pedepsei de 15 ani a condamnatului. Perioada de întrerupere admisă a fost de trei luni, după expirarea termenului Gorbunov nu a fost încarcerat, deşi penitenciarul şi instanţa a comunicat poliţiei faptul că acesta nu s-a întors laa locul de deţinere.

Gorbunov, cetăţean moldovean, a fost dat în urmărire generală, potrivit poliţiei, în noiembrie 2008. El a fost arestat după ce s-a produs jaful armat la o casă de schimb valutar din Braşov, în 29 ianuarie, soldat cu uciderea a două persoane şi rănirea gravă a alteia.

Gorbunov a fost primul suspect, având în vedere modul de operarea a jafului din 29 ianuarie, similare cu cele în care a fost moldoveanul implicat şi pentru care a fost condamnat.

Citeşte şi:

Gorbunov s-ar fi aflat la antrenament în momentul jafului

Gorbunov rămâne principalul suspect (Video)

ANP: 130 de deţinuţi nu s-au mai întors în penitenciare pentru ispăşirea pedepselor

Doi angajaţi ai Penitenciarului Craiova, verificaţi în cazul lui Gorbunov

Judecarea cererii lui Gorbunov de întrerupere a pedepsei, verificată de CSM

IML Craiova: Afecţiunile lui Gorbunov nu puteau fi tratate în reţeaua ANP

IML Craiova dă vina pe un medic din ANP în cazul Gorbunov

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici