Şeful Poliţiei Bârlad, reţinut de procurori pentru 24 de ore. Vasile Chelaru este suspect într-un dosar privind săvârşirea de infracţiuni de serviciu

Şeful Poliţiei Bârlad, Vasile Chelaru, a fost ridicat, luni, de mascaţi, chiar din sediul IPJ Vaslui, şi dus la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad pentru a fi audiat într-un dosar privind săvârşirea de infracţiuni de serviciu, în care are calitatea de suspect.

1521 afișări
Imaginea articolului  Şeful Poliţiei Bârlad, reţinut de procurori pentru 24 de ore. Vasile Chelaru este suspect într-un dosar privind săvârşirea de infracţiuni de serviciu

Şeful Poliţiei Bârlad, ridicat de mascaţi şi dus la audieri, la parchet. Vasile Chelaru este suspect într-un dosar privind săvârşirea de infracţiuni de serviciu (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax)

UPDATE: Şeful Poliţiei Bârlad, reţinut de procurori pentru 24 de ore

Comandantul Poliţiei Bârlad, comisar şef Vasile Chelaru, a fost reţinut pentru 24 de ore, luni seara, după opt ore de audieri, fiind suspect de abuz în serviciu, instigare la delapidare şi instigare la uz de fals, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Chelaru a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, fiind acuzat că ar fi folosit maşina instituţiei în scop personal şi că ar fi cerut să fie falsificată data unei petiţii, potrivit unui comunicat remis de anchetatori.

”În cazul infracţiunii de abuz în serviciu, s-a reţinut faptul că şeful Poliţiei Bârlad a dat îndrumări ofiţerului de caz, care instrumenta un dosar de viol, în sensul solicitării efectuării unui raport de expertiză, şefului Centrului de minori Bârlad. Pentru infracţiunea de instigare la fals intelectual, s-a reţinut faptul că ofiţerul a instigat secretarul Poliţiei municipiului Bârlad să consemneze în fals o dată nereală a soluţionării unei petiţii astfel încât să reiasă că nu a fost depăşit termenul de 30 de zile prevăzut pentru îndeplinirea acestei atribuţii de serviciu. Pentru infracţiunea de instigare la delapidare, s-a reţinut că inculpatul îşi folosea atribuţiile conferite de lege pentru a obţine diverse avantaje în interes personal, în special prin folosirea autoturismului de serviciu, activitate ce a avut ca urmare înserarea în mod neadecvat în cuprinsul foilor de parcurs a numărului total de kilometri parcurşi, precum şi a faptului că au fost efectuaţi strict în interes de serviciu de conducătorul auto”, se arată în comunicatul citat.

Şeful Poliţiei Bârlad a fost încătuşat, luni seara, şi condus în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, urmând ca marţi să fie prezentat judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă.

Anteior purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad a confirmat, corespondetului MEDIAFAX, că Vasile Chelaru a fost ridicat cu mandat şi condus la unitatea de parchet unde, la ora transmiterii acestei ştiri, este audiat de procurori. Şeful Poliţiei Bârlad se afla la sediul IPJ când a fost ridicat de mascaţi.

Comisarul şef Vasile Chelaru este bănuit că, alături de alţi poliţişti din subordinea sa, ar fi tergiversat cercetările într-un dosar de viol, lisire de libertate şi favorizarea infractorului.

În acelaşi dosar este cercetat şi psihologul Ionel Brătianu, şeful Centrului de Primiri în Regim de Urgenţă a Copilului Abuzat şi Exploatat Bârlad, find acuzat că ar fi întocmit o expertiză favorabilă unui violator.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad au desfăşurat, joi, patru percheziţii în birourile Poliţiei Municipale, în acest dosar, printre cei vizaţi numărându-se şi comisarul şef Vasile Chelaru.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici