Video Şeful Poliţiei Ploieşti şi alţi doi poliţişti, audiaţi în dosarul "Papici". VIDEO

Şeful Poliţiei Ploieşti, Cristian Manea, şeful Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Prahova, Nicolae Zecheru, şi un agent de la Poliţia Economică, Ionuţ Ciorobea, sunt audiaţi, miercuri, la sediul DNA Prahova, în dosarul "Lucian Papici".

2665 afișări

Surse judiciare au declarat corespondentului MEDIAFAX că Manea, Zecheru şi Ciorobea sunt audiaţi în calitate de martori, cercetările făcându-se în rem.

Audierile au loc în contextul în care ICCJ a confirmat redeschiderea urmăririi penale într-un dosar care vizează 13 persoane cu funcţii importante din judeţul Prahova, iar dosarul ar fi fost clasat, în 2014, de fostul procuror DNA, Lucian Papici.

În 2013, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a început cercetările într-un dosar evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproximativ 34 milioane de euro, în care erau vizaţi persoane cu funcţii importante din Prahova. Surse judicare declarau că, în urma cercetărilor efectuate în cauză, ar fi reieşit faptul că persoane cu funcţii importante din Poliţia Prahova şi structurile Parchetului ar fi dat informaţii din dosarele celor anchetaţi cu scopul de a tergiversa sau împiedica ancheta.

Lucian Papici, atunci procuror DNA, care a anchetat presupusele fapte, a dispus clasarea dosarului, pe motiv că acestea nu se confirmă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici