Şeful Poliţiei Capitalei a fost schimbat din funcţie

Şeful Poliţiei Capitalei, chestorul principal de poliţie Marian Tutilescu, a fost schimbat, joi, din funcţie, în urma scandalului de la mall-ul Plaza România, potrivit unor surse oficiale.

180 afișări
Imaginea articolului Şeful Poliţiei Capitalei a fost schimbat din funcţie

Şeful Poliţiei Capitalei a fost schimbat din funcţie (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, chestorul principal de poliţie Marian Tutilescu nu a fost informat despre această schimbare.

El a precizat că numirile şi schimbările din funcţii se fac în conformitate cu legea.

Potrivit surselor citate, Marian Tutilescu ar urma să conducă Direcţia de Permise şi Înmatriculări Vehicule.

Posibilitatea schimbării lui Tutilescu a mai fost vehiculată, inclusiv cu înlocuirea sa cu un reprezentant din Galaţi.

La sfârşitul lunii februarie, cinci persoane au fost reţinuţi de poliţiştii Secţiei 22 din Capitală, după ce ar fi provocat un scandal în mall-ul bucureştean Plaza România, intrând în conflict cu agenţi ai firmei de pază BGS.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, anunţa atunci că a dispus Corpului de control al ministerului să facă o anchetă la clubul Dinamo din Braşov, în urma incidentului de la mall-ul Plaza din Capitală, în care a fost implicat Eugen Preda, sportiv al clubului şi agent de poliţie.

Totodată, Corpul de Control al MAI a efectuat un control şi la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti privind modul în care se desfăşoară activităţile de asigurare a ordinii şi siguranţei publice, precum şi cele de supraveghere a grupărilor criminale care acţionează pe raza Capitalei.

Nica preciza că toate persoanele care au o implicare, în sensul încălcării ordinelor interne de funcţionare a MAI, în acest caz, ca urmare a raportului pe care îl va primi de la Corpul de Control, vor fi demise.

Chestorul principal Marian Tutilescu a fost numit, în 5 februarie 2003, la conducerea Poliţiei Capitalei, printr-un ordin semnat de ministrul de Interne de atunci Ioan Rus. Anterior, Tutilescu a fost adjunct al şefului Poliţiei Române pentru probleme de ordine publică.

Marian Tutilescu a fost numit la comanda Poliţiei Capitalei după demiterea chestorului Mihai Gheorghe pentru lipsa unui rezultat al anchetei în cazul exploziei de la liceul bucureştean "Jean Monnet" şi implicarea unor poliţişti în cazuri de corupţie.

Tutilescu a absolvit Şcoala de ofiţeri de poliţie - arma poliţie şi Facultatea de Drept. Din anul 1978, el a lucrat la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mehedinţi, pe linie de cercetări penale, a fost şef al Serviciului cercetări penale la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara, apoi inspector şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi şi a celui din Caraş-Severin. În 1 februarie 2001 a devenit adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General al Poliţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici