Şeful Poliţiei: Incurajez folosirea pistolului, e o formă de fermitate

Şeful Poliţiei Române (IGPR), chestorul Liviu Popa, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că îi încurajează pe poliţişti să folosească pistolul din dotare fiindcă "este o formă de fermitate de care Poliţia are nevoie", apreciind că "pistolul nu este făcut ca să faci cipcă cu el".

1807 afișări
Imaginea articolului Şeful Poliţiei: Incurajez folosirea pistolului, e o formă de fermitate

Şeful Poliţiei: Incurajez folosirea pistolului, e o formă de fermitate (Imagine: Silvana Armat/Mediafax Foto)

Chestorul Liviu Popa a făcut aceste declaraţii după ce a aflat că, în week-end, poliţiştii au tras focuri de armă într-un cartier al Bistriţei, în timp ce urmăreau un suspect pe care nu l-au prins.

"Focurile de armă nu sunt irosite dacă sunt folosite legal. Este o formă de fermitate de care Poliţia are nevoie. Încurajez folosire armamentului. Pistolul nu e făcut ca să faci cipcă (dantelă, împletitură - n.r.) cu el. Fermitatea Poliţiei cred că este în măsură să crească gradul de securitate şi de siguranţă al cetăţenilor şi, din acest punct de vedere, încurajez, atunci când legea permite şi sunt îndeplinite împrejurările prevăzute de lege, încurajez ca poliţiştii să folosească tot ce au în dotare, inclusiv pistolul", a spus Popa.

El a declarat că poliţiştii au ca obiective ţintă până la unu la sută dintre cetăţenii ţării şi este păcat să sufere ceilalţi cetăţeni din cauza unui procent atât de scăzut din populaţie care dă Poliţiei de lucru.

"Poliţiştii au prins curaj şi se foloseşte (pistolul - n.r.) atunci când situaţia o impune. De când sunt inspector general, nu am avut cazuri în care să se folosească armanentul în afara regulilor stabilite prin lege", a declarat el.

Liviu Popa a participat, luni, la instalarea oficială în funcţie a noului inspector şef al Poliţiei Bistriţa-Năsăud, comisarul şef Ovidiu Mureşan, şi a adjunctului acestuia, comisarul şef Ciprian Buta, care au câştigat de curând concursurile pe posturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici