Şeful Poliţiei Judeţene Cluj: Toate indiciile în cazul bărbatului dispărut alături de doi dintre copiii săi duc la sinucidere

Şeful Poliţiei Judeţene Cluj, chestorul principal Ioan Păcurar, a declarat, miercuri, că toate indiciile în cazul bărbatului dispărut alături de doi dintre copiii săi duc la sinucidere, acesta mai având una sau două tentative de acest fel.

160 afișări
Imaginea articolului Şeful Poliţiei Judeţene Cluj: Toate indiciile în cazul bărbatului dispărut alături de doi dintre copiii săi duc la sinucidere

Şeful Poliţiei Judeţene Cluj: Toate indiciile în cazul bărbatului dispărut duc la sinucidere (Imagine: Ovidiu Iordachi/Mediafax Foto)

"Bărbatul se pare că a mai avut una sau două tentative de sinucidere, nu ştim dacă din cauza certurilor cu mama fetiţei sau a problemelor financiare. Nu cred că de data aceasta este vorba de o înscenare, deşi ar fi ideal să fie aşa. Toate indiciile duc către o sinucidere", a declarat Păcurar.

Potrivit sursei citate, au fost contactaţi scafandrii din Mureş şi de la o firmă privată, care vor încerca să facă scufundări, lunea viitoare, în cazul în care condiţiile meteo vor permite acest lucru. Deocamdată, scafandrii nu se pot scufunda din cauza curenţilor puternici, făcând căutările doar la suprafaţă.

Echipaje de poliţişti, pompieri, jandarmi şi salvamontişti au reluat, miercuri, căutările bărbatului dispărut alături de doi dintre copiii săi, la acţiunea care se desfăşoară în zona lacului Tarniţa, cât şi pe lac, în judeţul Cluj, participând şi patru scafandrii cu o barcă.

Căutările bărbatului dispărut alături de doi dintre copiii săi au fost oprite, marţi după-amiază, atât în zona Tarniţa, cât şi pe lac, din cauza temperaturilor scăzute şi a podului de gheaţă format pe apă.

Luni, băiatul mai mare al familiei a anunţat Poliţia că tatăl său, în vârstă de 48 de ani, a dispărut de la locuinţa sa din Floreşti, luând cu el doi dintre copii - un băiat de 15 ani şi o fetiţă de trei ani.

Potrivit poliţiştilor, bărbatul a lăsat o înregistrare video din care rezultă că urma să se sinucidă. Pe înregistrarea video acesta apare cu cei doi copii cu care a dispărut şi le spune mamelor celor doi că nu o să îi mai vadă. Poliţiştii susţin că aceşti doi copii provin din două relaţii.

Mama fetiţei de trei ani, Claudia Nagy, a postat pe Facebook o fotografie cu aceasta, sub care a scris mesajul: "Vă rog să distribuiţi, fetiţa mea e dispărută de 14 ore, dacă aţi văzut-o cumva, vă rog să apelaţi 112".

Bărbatul lucra ca maşinist la Hidroelectrica, lângă barajul Tarniţa, iar luni seară urma să intre la serviciu.

Un coleg de serviciu al bărbatului a spus că acesta avea datorii la bănci, iar în ultima perioadă părea foarte obosit pentru că lucra şi ca taximetrist pentru a-şi completa veniturile.

El a spus că bărbatul a fost testat psihologic în fiecare an şi că a trecut testele.

"Ştiu că omul mai avea datorii, că şi-a luat un apartament scump în 2008 şi că ratele acum erau tot mai mari, dar nu îl cred în stare să le facă rău copiilor, pentru că îi iubea foarte mult", a spus colegul bărbatului.

El a afirmat că maşina bărbatului a fost găsită, luni, de către colegi, în apropierea lacului Tarniţa, cheile fiind în autoturism.

De asemenea, bărbatul şi cei doi copii ai săi dispăruţi în zona lacului Tarniţa din judeţul Cluj au fost daţi, marţi, în consemn la frontieră, aceasta fiind procedura obişnuită în cazul unei dispariţii, iar Poliţia nu exclude posibilitatea ca ei să încerce să plece din ţară.

Poliţiştii iau în calcul mai multe variante în cazul dispariţiei celor trei, una dinte ele fiind că bărbatul şi-a ucis copiii, după care s-a sinucis.

Cazul este anchetat şi de către procurorii Parchetului Tribunalului Cluj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici