Şeful Poliţiei Rutiere şi cel al Poliţiei Autostrăzii, destituiţi de ministrul Cristian David

Ministrul Internelor, Cristian David, a dispus, sâmbătă, eliberarea din funcţie a şefului Direcţiei Poliţiei Rutiere – comisar şef de poliţie Dumitru Jianu şi a şefului Poliţiei Autostrăzii - comisar şef Axente Mihai, după accidentul produs, cu o zi în urmă, pe Autostrada Soarelui.

2 afișări
Imaginea articolului Şeful Poliţiei Rutiere şi cel al Poliţiei Autostrăzii, destituiţi de ministrul Cristian David

Şeful Poliţiei Rutiere şi cel al Poliţiei Autostrăzi, destituiţi de ministrul Cristian David

Potrivit unui comunicat al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA), această măsură are la bază analiza modului de acţiune al poliţiştilor în cazul accidentului produs pe Autostrada Soarelui, care a evidenţiat faptul că, deşi aveau dispoziţii clare, cei doi poliţişti cu funcţii de comandă nu au gestionat corespunzător resursele umane şi logistice avute la dispoziţie, au demonstrat atât o abordare superficială în ceea ce priveşte activităţile de prevenire şi monitorizare a traficului rutier, cât şi o lipsă de coordonare a efectivelor din subordine care, prin acţiunea lor pasivă, au pus în pericol siguranţa traficiului rutier, cu consecinţe grave.

Atribuţiile de coordonare ale celor două structuri din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române vor fi asigurate de către adjuncţii celor doi ofiţeri eliberaţi din funcţie.

Luni dimineaţă, ministrul Cristian David a convocat Comitetul Operativ în cadrul căruia vor fi prezentate şi analizate concluziile asupra modului de îndeplinire, de către toate structurile MIRA cu atribuţii în gestionarea acestei situaţii, a dispoziţiilor privind intensificarea activităţilor de supraveghere a traficului, în vederea fluidizării acestuia, transmise la data de 14 iunie, cu ocazia deschiderii sezonului estival.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici