Şeful SMG, decorat în SUA

Şeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, s-a întâlnit, joi, în SUA, cu amiralul Michael Mullen, preşedintele Comitetului Întrunit al Şefilor Statelor Majore, de la care a primit, din partea preşedintelui american, Legiunea de Merit în grad de Comandor, informează MApN.

17 afișări
Imaginea articolului Şeful SMG, decorat în SUA

Şeful SMG, Gheorghe Marin (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

"În timpul convorbirilor, cei doi lideri militari au abordat aspecte ale cooperării bilaterale şi au explorat posibilităţi de dezvoltare a acesteia. Ei au discutat despre acţiunile comune ale militarilor români şi americani în teatrele de operaţii şi despre activităţile de instrucţie desfăşurate la nivelul tuturor categoriilor de forţe. Cei doi şefi ai apărării au avut şi schimburi de opinii referitoare la situaţia actuală de securitate", se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării.

Amiralul Michael Mullen i-a înmânat omologului său român, în cadrul unei ceremonii, din partea preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Legiunea de Merit în grad de Comandor "pentru activitatea merituoasă în calitate de şef al Statului Major General" şi pentru că, prin tot ce a întreprins, "a permis îmbunătăţirea cooperării, înţelegerii şi relaţiilor dintre forţele armate ale Statelor Unite şi ale României", precizează MApN.

Amiralul Marin a vizitat până în prezent USNORTHCOM, Baza Aeriană Nellis, Şcoala de Instruire şi Antrenament Tehnic pentru Personalul de pe Nave Mici de Suprafaţă şi s-a întâlnit cu generalul Norton Schwartz, şeful Forţelor Aeriene ale SUA, şi cu directorul adjunct al Agenţiei de Informaţii pentru Apărare a SUA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici