Şeful statului critică modul de cheltuire a fondurilor în sănătate şi educaţie

Preşedintele Traian Băsescu a criticat, sâmbătă, cu ocazia vizitei la Spitalul de Cardiologie din staţiunea Covasna, managementul în domeniul sănătăţii şi în cel al educaţiei, spunând că situaţia proastă din spitale este greu de explicat, având în vedere că fondurile alocate sunt duble faţă de 2004.

15 afișări
Imaginea articolului Şeful statului critică modul de cheltuire a fondurilor în sănătate şi educaţie

Şeful statului critică modul de cheltuire a fondurilor în sănătate şi educaţie (Imagine: Mediafax Foto)

Şeful statului a declarat că situaţia în sănătate, în mod special cea din spitale, este proastă, în ultima perioadă, şi din punctul de vedere al dotării şi din cel al personalului, precum şi din punctul de vedere al condiţiilor de cazare a bolnavilor.

În opinia lui Băsescu, acest lucru este destul de greu de explicat, având în vedere că, faţă de 2004, fondurile alocate sănătăţii sunt duble.

Potrivit preşedintelui, a fost o chestiune de management al resurselor, nu doar în domeniul sănătăţii, ci şi în cel al educaţiei.

"S-a preferat să ieşim, să batem chipurile pe medicamente, dar uitând că partea grea a sistemului de sănătate, spitalele sunt într-o stare proastă", spus Traian Băsescu.

În opinia sa, în mod cert, nu este doar o chestiune de resurse, ci şi de management al acestora, la nivelul ministerului.

El a făcut referire, în acest context, şi la domeniul educaţiei, susţinând că bani sunt foarte mulţi, se repară şcoli, dar calitatea educaţiei scade an de an.

Şeful statului a spus că una este să cheltuieşti banii ca să ieşi la televizor şi să arăţi că se face ceva şi alta să cheltuieşti banii şi într-adevăr să se facă ceva în profunzimea sistemului.

"Acest lucru este valabil şi la sănătate, şi la educaţie", a adăugat Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici