Senat: Atribuirea licenţelor pentru transportul public judeţean trece de la MAI la CJ

Senatul a adoptat, luni, o propunere legislativă potrivit căreia atribuirea licenţelor pentru transportul public judeţean nu se va mai face de către MAI, ci de către consiliile judeţene.

100 afișări
Imaginea articolului Senat: Atribuirea licenţelor pentru transportul public judeţean trece de la MAI la CJ

Senat: Atribuirea licenţelor pentru transportul public judeţean trece de la MAI la CJ (Imagine: Andrei Moise/Mediafax Foto)

Propunerea legislativă adoptată de senatori modifică Legea 92/2007 privind serviciile de transport public local şi îl are ca iniţiator pe preşedintele Comisiei pentru administraţie, Darius Vâlcov (PSD).

De altfel, membrii Comisiei de administraţie au adoptat un raport favorabil, cu amendamente.

Potrivit proiectului, consiliile judeţene sunt obligate să înfiinţeze autorităţi judeţene de transport prin care să asigure, să organizeze, să reglementeze, să coordoneze şi să controleze prestarea serviciului de transport public de persoane prin servicii regulate, desfăşurat între localităţile judeţului, inclusiv în cazul în care acestea au înfiinţat o asociaţie de dezvoltare comunitară, precum şi să înfiinţeze societăţi de transport public judeţean de persoane prin curse regulate necesare, dacă acestea nu există.

În prezent, legea prevede că transportul cu autobuzele se efectuează numai pe bază de licenţe de traseu şi caiete de sarcini, elaborate şi eliberate în condiţiile stabilite prin normele de aplicare elaborate de Ministerul Administraţiei şi Internelor şi aprobate prin ordin al ministrului.

Senatul a dezbătut acest proiect în calitate de primă Cameră sesizată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici