Senatorul Banias: DNA este un instrument care intervine în viaţa politică a ţării

Senatorul PC Mircea Banias a declarat îl bucură trimiterea sa în judecată de către DNA pentru că va putea să îşi probeze nevinovăţia în instanţă, el adăugând că DNA este "un instrument care intervine în viaţa politică a ţării".

149 afișări
Imaginea articolului Senatorul Banias: DNA este un instrument care intervine în viaţa politică a ţării

Mircea Banias (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Din păcate în România de astăzi, DNA este un instrument care intervine în activitatea, în viaţa politică a ţării, oameni care nu au ce să caute acolo fac şi desfac majorităţi, îşi fac şi îşi construiesc cariere în funcţie de trofee, lucru care nu este în regulă", a afirmat Banias.

De asemenea, el a arătat că se aştepta la trimiterea sa în judecată de către DNA şi că îl bucură acest lucru pentru că va avea ocazia să prezinte instanţei documente care îi probează nevinovăţia şi de care procurorii nu au vrut să ţină seama.

"O spun cu toată răspunderea, este o dovadă de lipsă de profesionalism crasă şi nu am nicio îndoială că justiţia o să demonstreze că am fost terfelit în această poveste fără să am nicio legătură", a afirmat Banias, care, la începutul lunii februarie, şi-a anunţat demisia din PDL, ulterior intrând în rândurile PC şi devenind preşedinte al filialei din Constanţa a conservatorilor.

Senatorul PC a menţionat că în urma încheierii cercetării penale se consideră "dezlegat" să declare tot ce consideră relevant în legătură cu acest dosar, în care, potrivit afirmaţiilor sale, ar fi avut loc "abuzuri inimaginabile, percheziţii ilegale, s-au interpretat aberant prevederi legale şi s-au făcut acuzaţii care nu au niciun fel de acoperire".

"Până la urmă, se pare că voi fi primul caz de persoană publică, de om politic cercetat pentru că am participat la o serbare de Crăciun cu copii provenind din familii de surdo-muţi, persoane cu dizabilităţi", a mai susţinut Banias.

Senatorul Mircea Banias, Eugen Bogatu, Laurenţiu Mironescu şi alte 36 de persoane, inspectori vamali, intermediari şi reprezentanţi ai unor firme, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie, în dosarul privind importurile ilegale din Portul Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici