Senatorul Cezar Măgureanu: Nu am niciun amestec, e ruşinos ce se întâmplă, mă voi apăra în faţa legii

Senatorul Cezar Măgureanu, implicat, alături de fiica şi ginerele său, într-o reţea de evazionişti, alături de Octavian Grecu, zis Butoane, spune că nu are niciun amestec în acest caz, că e ruşinos ceea ce se întâmplă şi că va face dovada nevinovăţiei, precizând că are calitatea de învinuit în dosar.

1495 afișări
Imaginea articolului Senatorul Cezar Măgureanu: Nu am niciun amestec, e ruşinos ce se întâmplă, mă voi apăra în faţa legii

Cezar Măgureanu (Imagine: www.senat.ro)

Întrebat de calitate are în acest dosar de evaziune fiscală, senatorul Cezar Măgureanu a declarat, marţi dimineaţă, că este învinuit pentru constituirea şi sprijinirea unei reţele infracţionale şi că a fost citat să se prezinte joi la ora 13.00 la audieri la DIICOT.

Măgureanu a spus că el este un om integru, care provine dintr-o familie bună şi foarte cunoscută în Giurgiu, catalogând drept "ruşinos" ceea ce se întâmplă.

"Este ruşinos ceea ce se întâmplă. Am o familie sănătoasă, serioasă, nu am făcut nimic care să contravină legilor, nici acum şi nici înainte de 1989", a spus Măgureanu.

Întrebat dacă a contactat un avocat, el a spus că nu şi că se va apăra singur şi va fi propriul său avocat.

Întrebat, de asemenea, despre ginerele său, implicat şi el în acest dosar de evaziune fiscală, senatorul a spus că ginerele său are 32 sau 33 de ani, "deci nu este minor" şi poate răspunde singur. El a susţinut că nu s-a implicat niciodată în afacerile acestuia.

"Nu m-am implicat în afacerile lui. El a făcut afaceri legale, dar poate nu a avut posibilitatea să mai plătească unele lucruri, că sunt vremuri tulburi. Eu nu ştiu lucrurile acestea, nu am informaţii", a mai spus Măgureanu.

Întrebat despre percheziţii la ginerele său, Măgureanu a spus că nu ştie şi că a vorbit la telefon cu fiica sa, care l-a informat că soţul său a fost chemat la firmă marţi dimineaţă.

Cezar Măgureanu a fost ales în Colegiul uninominal 1 din Circumscripţia electorală 19 Giurgiu, candidând din partea PDL. Senatorul a activat în grupul UNPR şi apoi ca independent, iar la începutul lunii mai a anunţat că intră în grupul parlamentar al PSD.

Senatorul de Giurgiu Cezar Măgureanu, fiica şi ginerele său sunt implicaţi într-o reţea de evazionişti, alături de Octavian Grecu, zis "Butoane", de şefi din ANAF, de comisari ai Gărzii Financiare Centrale şi din Giurgiu şi ai Direcţiei Finanţelor Publice Giurgiu, în acest caz DIICOT făcând, marţi dimineaţă, 256 de percheziţii în Bucureşti şi în zece judeţe.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organziate şi Poliţia de Frontieră, au destructurat un grup infracţional organizat cu legături transfrontaliere, specializat în obţinerea unor importante beneficii financiare, ca urmare a derulării unor operaţiuni de import, achiziţii sau livrări intracomunitare de bunuri, neînregistrarea în documentele contabile a operaţiunilor realizate şi înregistrarea de operaţiuni nereale, în scopul obţinerii rambursării ilegale de TVA.

În acest caz, anchetatorii fac, marţi dimineaţă, 256 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Argeş, Ilfov, Buzău, Gorj, Dolj, Timiş, Bihor, Constanţa şi Vâlcea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici