Senatorul tău e gata să cheltuie un milion de euro ca să te plimbe la Casa Poporului ca la Versailles VIDEO

  • Senatorii vor să readucă la viaţă „Dealul Uranus”, zonă demolată de Ceauşescu pentru a construi Casa Poporului.
  • Pe spaţiul vechilor case demolate de Ceauşescu se vor planta flori.
  • Proiectul scoate din buzunarul tău de plătitor de taxe la stat un million de euro.
726 afișări

Senatorul Robert Cazanciuc îţi promite că, peste doi ani, vei avea un nou spaţiu în care să te plimbi şi să te relaxezi în centrul Bucureştiului. Cu o condiţie însă: să nu ridici prea mult privirea, pentru că noile grădini sunt încadrate de doi coloşi reci: Catedrala Mântuirii Neamului şi Palatul Parlamentului.

Aleile şi casele vor fi refăcute din flori şi pomi. Cazanciuc nu e primul care promite grădini ca la Versailles la Casa Poporului.

În 2017, Valeriu Zgonea promova un proiect depus de USR prin care 35 de hectare din jurul casei Poporului ar fi trebuit să redevină „Parcul Uranus”.

Proiectul se numeşte  „Grădinile Senatului -Memorialul Uranus” şi costă un milion de euro. Olivia are 24 de ani şi spune că este un cost mare, dar merită, pentru că îşi doreşte să vadă acest loc care îi va derula, pe alei pline de flori, istoria pe care o cunoaşte prea puţin. 

„Grădinile Senatului – Memorial Uranus” e numele proiectului de un milion de euro prin care Senatul vrea să schimbe imaginea dezolantă a terenului abandonat din jurul Palatului Parlamentului. Vor fi amenajaţi 6 km de gard viu, care vor reproduce străzile de odinoara, iar pe fundaţiile fostelor case vor fi amplasate flori. Vei  primi ochelari 3D cu care vor putea vedea cum arăta odată Cartierul Uranus.

  •  „E o idee foarte bună, din punct de vedere cultural şi digital. Stă în istoria şi cultura noastră. Sunt nişte bani pentru o investiţie care promovează turismul, ceea ce e foarte bine”, consideră un bucureştean.
  • „Eu m-aş duce. Să poţi vedea ce a fost cândva acolo”, spune Olivia.
  • „Aveam nevoie de asta acum? Dacă privim din punctul ăsta de vedere, am putea spune că nu, problemele sunt altele. Acum, să vedem proiectul final, dacă într-adevăr ne va fi de folos, atât vizitatorilor cât şi cetăţenilor din Bucureşti”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici