Senatul aprobă acordarea unor ajutoare suplimentare pentru familiile cu venituri mici

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, o propunere legislativă a PC, care precede acordarea unei alocaţii complementare pentru familiile cu venituri sub salariul minim net pe economie şi o alocaţie suplimentară pentru familiile monoparentale cu venituri sub acelaşi nivel.

1 afișare
Imaginea articolului Senatul aprobă acordarea unor ajutoare suplimentare pentru familiile cu venituri mici

Senatul aprobă acordarea unor ajutoare suplimentare pentru familiile cu venituri mici

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.105/2003 privind alocaţia familială complementară şi alocaţia de susţinere pentru familia monoparentală, iniţiată de parlamentarii PC Dan Voiculescu, Lia Ardelean şi Daniela Popa, a fost adoptată de plenul Senatului cu 36 de voturi "pentru", 19 voturi "împotrivă" şi 14 abţineri.

Iniţiativa legislativă a avut un raport de respingere din partea Comisiei de muncă din Senat, raport care a căzut la vot, în plen, cu 26 de voturi "pentru", 28 de voturi "împotrivă" şi 8 abţineri.

Potrivit propunerii legislative, alocaţia familială complementară se acordă, lunar, familiei ai căror membri realizează venituri nete lunare pe membru de familie de până la salariul minim net pe economie.

Cuantumul alocaţiei familiei complementare este de 50 de lei pentru familia cu un copil, 60 de lei pentru familia cu doi copii, 65 de lei pentru familia cu trei copii şi 70 de lei pentru familia cu 4 copii sau mai mulţi.

Cel de-al doilea tip de alocaţie - alocaţia de susţinere - se acordă, lunar, familiilor monoparentale, dacă realizează venituri nete lunare pe membru de familie de până la salariul minim net pe economie.

Cuantumul alocaţiei de susţinere este de 70 de lei pentru familia cu un copil, 80 de lei pentru familia cu doi copii, 85 de lei pentru familia cu 3 copii şi 90 de lei pentru familia cu 4 sau mai mulţi copii.

Expunerea de motive arată că propunerea legislativă prevede majorarea cuantumului ajutoarelor pentru familie ţinându-se cont de evoluţiile economice din ultima perioadă, de puterea de cumpărare scăzută a populaţiei şi a lipsei de protecţie sociale din partea Guvernului, pentru familiile cu venituri sub minimum pe economie.

Proiectul de lege va ajunge în dezbaterea Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici