Sentinţă în cazul atacatorului de la mall-ul din Brăila. Bărbatul a primit pedeapsa maximă în sistemul penitenciar din România

Bărbatul de 21 de ani care în urmă cu un an a lovit intenţionat cu maşina 10 persoane, a înjunghiat o persoană şi a forţat intrarea în mall-ul din Brăila a fost condamnat la 33 de ani de închisoare. Sentinţa aparţine Tribunalului Brăila şi nu este definitivă.

5802 afișări
Imaginea articolului Sentinţă în cazul atacatorului de la mall-ul din Brăila. Bărbatul a primit pedeapsa maximă în sistemul penitenciar din România

Atacatorul de la mall-ul din Brăila va sta un sfert de secol după gratii

Tânărul care a furat o maşină şi a lovit intenţionat mai multe persoane pe drum şi în parcarea mall-ului din Brăila a primit o pedeapsă de 33 de închisoare. Judecătorii au stabilit pedepsele pentru infracţiunile de tentativă de omor, furt cu violenţă, conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului, părăsirea locului accidentului, distrugere şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Atacatorul de la mall poate ataca decizia în termen de 10 zile.

Conform legii, chiar dacă a primit 33 de ani de închisoare, el va sta după gratii cel mult 30 de ani, aceasta fiind pedeapsa maximă în sistemul penitenciar din România.

„Contopeşte pedepsele principale aplicate inculpatului constând în pedepsele închisorii de 10 ani, 8 ani, 12 ani, 20 de ani, 3 ani, 4 ani, 1 an şi 2 luni şi respectiv 1 an şi 2 luni, acesta urmând a executa pedeapsa cea mai grea de 20 de ani închisoare la care se adaugă sporul obligatoriu de 13 ani, o lună şi 10 zile reprezentând o treime din restul celorlalte pedepse, rezultând pedeapsa principală rezultantă de 33 de ani, o lună şi 10 zile de închisoare. În temeiul dispoziţiilor (...), constatând că pedeapsa principală rezultantă depăşeşte maximul general al pedepsei închisorii de 30 de ani, dispune ca inculpatul să execute pedeapsa principală rezultantă a închisorii de 30 de ani”, scrie în decizia Tribunalului Brăila.

Judecătorii au stabilit pedepsele în funcţie de rapoartele întocmite de specialişti care au arătat că bărbatul care a băgat groaza în vizitatorii de la mall nu avea probleme de natură psihică în ziua atacului.

O altă expertiză realizată la Institutul de Medicină Legală din Iaşi a confirmat faptul că atacatorul nu consumase droguri înainte de a urca la volan şi de a lovi intenţionat mai mulţi oameni. În schimb, bărbatul consumase alcool, rezultatul alcoolemiei din sânge fiind de 1,25 grame la mie.

Atacul de la mall-ul din Brăila s-a întâmplat pe 11 noiembrie 2018. Marius Valentin Parfenie a fost arestat preventiv pe 12 noiembrie şi apoi a stat în arestul IPJ Brăila şi la Penitenciarul Jilava. Cazul a fost anchetat de un procuror criminalist, dar şi de anchetatorii DIICOT Galaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
atacator,
sentinţă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici