Sentinţe bizare şi motivaţiile lor: Doi traficanţi de droguri, eliberaţi deoarece cânepa este o plantă tradiţională

O judecătoare de la Tribunalul Bucureşti nu a fost de acord cu propunerea procurorilor DIICOT de a-i aresta pe doi traficanţi de droguri de risc, considerând că interdicţia de a nu părăsi localitatea este o măsură restrictivă suficientă. Practic, judecătoarea Iosefina Pârvu nu contestă probele procurorilor, dar susţine că cele două persoane, acuzate de trafic ilicit de droguri de risc, nu prezintă pericol social concret pentru ordinea publică. Potrivit procurorilor - ale căror susţineri instanţa nu le-a contrazis - cei doi cultivau canabis, pe care îl comercializau.

422 afișări
Imaginea articolului Sentinţe bizare şi motivaţiile lor: Doi traficanţi de droguri, eliberaţi deoarece cânepa este o plantă tradiţională

Sentinţe bizare şi motivaţiile lor: Doi traficanţi de droguri, eliberaţi deoarece cânepa este o plantă tradiţională (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Motivele invocate de judecătoare pentru punerea în libertate a celor doi traficanţi sunt cel puţin bizare şi nu conţin aprecieri de natură juridică. Cazul a ajuns în atenţia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care va discuta joi raportul întocmit de Inspecţia judiciară.

" Nu mai puţin important este de menţionat că încă din cele mai vechi timpuri cânepa a fost o plantă tradiţionalã a românilor obţinându-se producţii record pe teritoriul ţării . Relansarea acestei vechi tradiţii combină în prezent tehnologia modernă cu vasta experienţă dobânditã în trecut începând de la cercetare, culturã, industrializare şi până la comercializare".

"Stigmatul de drog pus cânepii industriale a făcut ca o ramură importantă a agriculturii să se afle acum în pragul dezastrului. Şi dacă la noi această plantă este considerată non-grata, Uniunea Europeană este dispusă la a subvenţiona investiţii în realizarea culturilor de cânepa".

Avocatul Marius Cătălin Stăncescu - implicat în dosarul "Mită de un milion de euro la ANAF" - a fost eliberat pentru că "are o familie numeroasă a cărei existenţă a fost asigurată prin mijloace licite, fiind cunoscut în societate ca o persoană cu un comportament corespunzător şi deosebit de altruist".

Răzvan Andrei Plăcintă, fiul senatorului Sorina Plăcintă, a fost pus în libertate pentru "circumstanţele pozitive ale acestuia, cum ar fi moralitatea, legăturile familiale, domiciliul, statutul socio-profesional al părinţilor acestuia, de a căror susţinere permanentă inculpatul se bucură, nefiind indicată în aceste împrejurări o ruptură a inculpatului Andrei Plăcintă de mediul familial". Andrei Plăcintă este major şi este acuzat de procurori de tentativă de omor, ultraj contra bunelor moravuri, tâlhărie.

Citeşte mai multe despre sentinţele bizare din justiţia română pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici