Sergiu Nicolaescu, supus unei noi intervenţii chirurgicale

Regizorul Sergiu Nicolaescu a fost supus, miercuri seară, unei noi intervenţii chirurgicale din cauza reapariţiei hematomului subdural, în prezent starea pacientului fiind stabilă, a comunicat Valentin Calu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă Elias.

1 afișare
Imaginea articolului Sergiu Nicolaescu, supus unei noi intervenţii chirurgicale

Sergiu Nicolaescu a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale

Potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii medicale bucureştene, miercuri, regizorul a avut unele tulburări neurologice care au impus reevaluarea imagistică, în urma acestei analize fiind constatată reapariţia hematomului subdural, probabil pe fondul tulburărilor de coagulare şi a fragilităţii vasculare preexistente, fiind necesară reintervenţia chirurgicală de evacuare care a fost efectuată în cursul serii.

Calu a adăugat că starea clinică a pacientului este stabilă, fiind monitorizat de echipa de medici din secţia de terapie intensivă.

Nicolaescu a fost supus unei prime intervenţii chirurgicale în 8 ianuarie, la o zi după ce s-a internat în Spitalul Elias din Capitală, din cauza unui hematom la cap, medicii reuşind să îi dreneze hematomul.

Valentin Calu explica, ulterior, că hematomul subdural cronic a apărut acum două luni, în urma unei căzături.

După două zile, regizorul a ajuns din nou la secţia de Anestezie Terapie Intensivă, din cauza unor tulburări de ritm cardiac. Dan Voinescu, şeful clinicii de neurochirurgie declara că există riscul să apară şi alte hematoame, că starea pacientului era bună şi că acesta primeşte medicaţie anticoagulantă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici