Sesizare în cazul protestatarului care a adus o cucuvea la protestul din faţa Palatului Cotroceni

Societatea Ornitologică Română a sesizat Garda de Mediu în cazul bărbatului care la protestul din faţa Palatului Cotroceni de susţinere a Guvernului a adus o cucuvea, instituţia precizând că dezaprobă folosirea animalului de post de "recuzită de protest".

750 afișări
Imaginea articolului Sesizare în cazul protestatarului care a adus o cucuvea la protestul din faţa Palatului Cotroceni

Sesizare în cazul protestatarului care a adus o cucuvea la protestul din faţa Palatului Cotroceni

"Dar cu pasărea ce-aţi avut? Societatea Ornitologică Română dezaprobă vehement folosirea unei cucuvele (Athene noctua) vii pe post de recuzită de protest, indiferent de ideile susţinute. Un animal sălbatic nu trebuie chinuit sub nicio formă, de aceea am înştiinţat Garda de Mediu pentru a verifica încălcarea prevederilor OUG 57/2007. (Constituie infracţiune şi se sancţionează cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amenda vânzarea, deţinerea şi/sau transportul în scopul vânzării şi oferirii spre vânzare a păsărilor sălbatice)", precizează Societatea Ornitologică Română într-o postare pe Facebook.

Reacţia este urmare a protestului de luni seara din faţa Palatului Cotroceni, unde peste două mii de oameni au scandat împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, aceştia având şi mesaje de susţinere pentru Guvern. Unul dintre manifestanţi a venit la protest cu o cucuvea.

Protestatarii au scandat "Vrem guvernare, nu instigare", "Fără cucuvea la DNA", "Nu vă fie frică, Guvernul se ridică" sau "Luptăm, luptăm, Guvernul apărăm!".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici