Sesizările pacienţilor şi medicilor, preluate acum şi pe e-mail

Ministerul Sănătăţii pune la dispoziţie, începând de marţi, pentru înregistrarea plângerilor cetăţenilor şi ale medicilor, o adresa de e-mail cetedoare@ms.ro, creată pentru a ajuta la decongestionarea liniei telefonice gratuite lansate în urmă cu o zi, în cadrul campaniei "Ce te doare?".

207 afișări
Imaginea articolului Sesizările pacienţilor şi medicilor, preluate acum şi pe e-mail

Sesizările pacienţilor şi medicilor, preluate acum şi pe e-mail (Imagine: Mediafax Foto)

Conducerea Ministerului Sănătăţii, a decis să recepţioneze sesizările privind problemele din Sănătăte şi prin e-mail, la adresa cetedoare@ms.ro, hotărârea fiind luată în urma numărului mare de apeluri înregistrate la linia gratuită 0800 800 885.

"Luni, ziua în care a fost deschisă linia verde, au fost înregistrate zeci de apeluri, dar unele persoane stăteau la telefon mai mult de un sfert de oră, blocând linia telefonică. Mai mult, unii au telefonat doar pentru a-şi pârî colegii de serviciu, iar ministrul Sănătăţii a explicat că nu vor fi luate în seamă astfel de apeluri. De marţi, pacienţii şi medicii pot semnala problemele cu care se confruntă în sistemul medical şi prin e-mail, cele două instrumente funcţionând simultan", a explicat Oana Grigore, director adjunct în MS.

Ministerul Sănătăţii îi asigură pe cei interesaţi că sistemul de înregistrare a problemelor funcţionează, deşi numărul mare de apeluri poate crea limitări tehnice în preluarea sesizărilor.

Reprezentanţii MS îi încurajează pe cei care pot face uz de mijloace electronice să folosească adresa de e-mail cetedoare@ms.ro, pentru a permite utilizarea numărului verde preponderent celor care nu au astfel de posibilităţi.

Cele două instrumente stau la dispoziţia pacienţilor, care pot sesiza probleme în asigurarea asistenţei medicale, precum şi a medicilor, care sunt încurajaţi să informeze ministerul cu privire la problemele întâlnite în exercitarea profesiei.

Citeşte şi:

Bazac: Am înfiinţat linia telefonică "Ce te doare"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici