Sezonul de gripă nu s-a încheiat. Încă o persoană a murit din cauza virusului. Câte cazuri sunt în prezent în toată ţara

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a confirmat încă un deces cauzat de gripă, fiind vorba despre un bărbat de 75 de ani, nevaccinat. Numărul total al persoanelor care au murit din această cauză s-a ridicat la 111. La nivel naţional, s-au înregistrat peste 1.500 de cazuri.

348 afișări
Imaginea articolului Sezonul de gripă nu s-a încheiat. Încă o persoană a murit din cauza virusului. Câte cazuri sunt în prezent în toată ţara

Sezonul de gripă nu s-a încheiat. Încă o persoană a murit din cauza virusului. Câte cazuri sunt în prezent în toată ţara

UPDATE: Încă o femeie a murit din cauza virusului gripal. Numărul total de decese a ajuns la 111

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) informează că încă o persoană a decesat din cauza gripei, fiind vorba despre o femeie de 72 de ani, aceasta fiind nevaccinată. Numărul total de morţi cauzate de virusul gripal s-a ridicat la 111.

Potrivit INSP, este vorba despre o femeie în vârstă de 72 de ani, din judeţul Bihor, care a fost confirmată cu virusul gripal de tip B. Femeia nu era imunizată antigripal şi avea şi alte probleme de sănătate.

De la debutul sezonului 2017-2018, au murit 111 de persoane din cauza virusului gripal.

Duminică, INSP a anunţat şi decesul unui bărbat în vârstă de 75 de ani, din judeţul Arad, care a fost confirmat cu virusul gripal de tip A. Acesta nu era vaccinat antigripal şi avea şi alte probleme de sănătate.

De asemenea, Institutul Naţional de Sănătate Publică anunţă că, la nivel naţional, au fost înregistrate peste 1.500 de cazuri de gripă.

Potrivit sursei citate, cazurilor de infecţii respiratorii acute, cum ar fi gripă, infecţii respiratorii şi pneumonii, a fost cu 38% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent.

"La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinic, infecţii acute respiratorii şi pneumonii) a fost de 116.846, cu 38% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (84.646) şi cu 5.9% mai mic faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă (124.182). S-au înregistrat la nivel naţional 1.343 cazuri de gripă/ILI, faţă de 86 cazuri înregistrate în aceeaşi săptămână a sezonului precedent şi faţă de 1529 cazuri înregistrate în săptămâna precedentă. Activitatea gripală a evoluat cu intensitate medie în municipiul Bucureşti, judeţele Braşov şi Sibiu, cu menţinerea răspândirii în regiunea de centru şi cu focare locale şi cazuri sporadice în unele judeţe", potrivit datelor INSP.

INSP mai precizează că până la data de 11 martie au fost vaccinate antigripal 1.001.230 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici