Sfânta Parascheva | Zeci de oameni care aşteptau la raclă au primit îngrijiri medicale

Zeci de pelerini care au aşteptat să se închine la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva au avut nevoie de îngrijiri medicale în ultimele 24 de ore, după ce li s-a făcut rău sau au fost implicaţi în accidente, transmite corespondentul MEDIAFAX.

832 afișări
Imaginea articolului Sfânta Parascheva | Zeci de oameni care aşteptau la raclă au primit îngrijiri medicale

Sfânta Parascheva | Zeci de oameni care au aşteptat la raclă au primit îngrijiri medicale

Un număr de 35 de pelerini veniţi la Iaşi pentru a se închina la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva au primit îngrijiri medicale după ce li s-a făcut rău sau au fost implicaţi în accidente.

Conform reprezentanţilor UPU – SMURD Iaşi, 24 de persoane au solicitat ajutorul medicilor SMURD în punctul de prima ajutor amenajat în zona Catedralei Mitropolitane şi alte 10 au ajuns direct la spital după ce au fost implicate în accidente sau li s-a făcut rău pe drum.

De asemenea, o altă femeie a primit îngrijiri medicale de la un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Iaşi.

“Sunt două elemente de îngrijiri medicale - un punct medical avansat, un cort pe care l-am organizat la faţa locului şi în 24 de ore au ajuns 24 de persoane în acest punct. Au mai fost şi alte persoane care au ajuns direct la noi în spital, încă 10 persoane. Cele mai frecvente afecţiuni au fost hipertensiunea arterială dar au fost şi cazuri grave, au fost de trei persoane accidentate, din judeţul Prahova - două femei şi un copil care erau o maşină şi au avut în accident, a fost o persoană din tren care a făcut o insuficienţă respiratorie acută şi a trebuit intubată, au mai fost persoane cu crize convulsive, pe care le-am trimis la Neurologie”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, dr. Diana Cimpoeşu, medicul şef UPU-SMURD Iaşi.

Totodată, personalul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Iaşi a acordat îngrijiri medicale unei femei în vârstă de 56 de ani, care a acuzat dureri la nivelul membrelor, i s-au administrat calmante, dar nu a fost necesar trasportul acesteia la spital.

Conform estimărilor organizatorilor, joi, în prima zi de pelerinaj pentru celebrarea Hramului Sfintei Parascheva se închinaseră la racla cu moaştele Sfintei aproximativ 20.000 de persoane.

Vineri seara, de la 19.00 va avea loc Pelerinajul „Calea Sfinţilor”, o procesiune cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva şi moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina pe străzile din Iaşi.

În total, peste un milion de credincioşi din ţară şi din alte colţuri ale lumii vin anual pentru a se ruga şi a atinge moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, fiind convinşi că Sfânta îi ajută pe credincioşi.

Anul acesta, de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva sunt aşteptaţi la Iaşi peste 200.000 de pelerini.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici