Sfântu Gheorghe: Bileţele intitulate “Împotriva separatismului maghiar”, împărţite pe străzi

Mai multe bileţele intitulate “Împotriva separatismului maghiar”, pe care sunt enumerate şi obiectivele organizaţiei Noua Dreaptă, au fost aruncate, vineri seara, pe străzile din municipiul Sfântu Gheorghe.

11 afișări

Pe aceleaşi bileţele apare şi inscripţia “Pentru unitate naţională”, iar pe verso sunt enumerate, în zece puncte, obiectivele organizaţiei Noua Dreaptă.

Printre obiective apare “unificarea, după modelul german, a celor două state româneşti, România şi Republica Moldova”, dar şi “ameliorarea situaţiei românilor din judeţele Harghita şi Covasna, expuşi sistematic unui proces continuu şi susţinut de deznaţionalizare”.

Bileţelele au fost aruncate înainte de manifestările organizate cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, manifestări ce au loc, sâmbătă, în aproape fiecare localitate din judeţul Covasna, şi care au debutat deja de vineri, cu spectacole, ceremonii religioase, iar seara a fost vernisată o expoziţie memorială legată de evenimentele Revoluţiei de la 1848, amenajată în Casa cu Arcade, monument istoric legat de Revoluţia din 1848, care a fost suspus, din septembrie 2005, unor lucrări de renovare, acestea urmând să fie finalizate până la sfârşitul lunii martie a acestui an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici