Sfatul unui specialist în imobiliare în perioada Covid-19: „Analizaţi aşa-zisele oportunităţi”. Ce s-a întâmplat cu preţurile la proprietăţi

Alina Roşca, specialist în real estate, semnalează preţuri din ce în ce mai mari pe piaţa imobiliară din România şi îi îndrumă pe cei care doresc să investească cu orice preţ să analizeze foarte bine “aşa-zisele oportunităţi”.

1884 afișări
Imaginea articolului Sfatul unui specialist în imobiliare în perioada Covid-19: „Analizaţi aşa-zisele oportunităţi”. Ce s-a întâmplat cu preţurile la proprietăţi

Sfatul unui specialist în imobiliare în perioada Covid-19: „Analizaţi foarte bine aşa zisele oportunităţi”. Ce s-a întâmplat cu preţurile la proprietăţi

Alina Roşca spune că deşi logic ar fi ca după un posibil nou val de scădere a afacerilor, în toate domeniile, piaţa imobiliară să scadă şi ea, cu toate acestea nimeni nu poate garanta o asemenea scădere şi nici nu avem o predicţie clară în acest sens.

Potrivit specialistei în real estate, preţurile la imobiliare nu au scăzut în perioada epidemiei de Covid-19, din contra, au rămas neschimbate sau chiar au crescut pe segmentele proprietăţilor care erau dezirabile şi înainte de pandemie.

Între riscul unei crize şi posibilitatea unei inflaţii, avocatul Alina Roşca recomandă să se mai aştepte pentru tranzacţiile importante: “Ideal probabil este să aşteptăm să vedem încotro o să o ia piaţă, să vindem dacă ni se oferă un preţ bun, să cumpărăm dacă suntem norocoşi să găsim ceea ce ne dorim la preţul corect, să ne schimbăm locaţia biroului dacă suntem absolut siguri că ceea ce am găsit ni se potriveşte, dar, în fiecare caz, să ne asigurăm că în oricare dintre aceste schimbări înţelegem bine contractul de vânzare – cumpărare, contractul de închiriere şi orice alţi termeni legali în care ne implicăm ca urmare a acestei tranzacţii.”

“Şi foarte important să analizăm foarte bine aşa-zisele oportunităţi. Luam cazul unei proprietati imobiliare care ni se pare de nerefuzat - daca nu ii analizam bine actele de proprietate, daca nu intelegem bine costurile lunare care le implica, daca nu apelam la un specialist care sa ne indice corect pozitionarea terentului aferent si daca nu ne uitam cu atentie la imprejurimi si vecinatati - riscam sa transferam visul nostru intr-un cosmar groaznic care sa ne puna in pozitia sa pierdem bani, dar si mult timp pana reusim sa revindem sau sa redresam problema.”, argumentează Alina Roşca, avocat de drept de proprietate (real estate), drept de proprietate intelectuală şi administrare a patrimoniului personal din România, dublu licenţiată în Drept, atât în România, cât şi în Anglia.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici