"Şi eu sunt Alexandra" | 89 de persoane, victime ale violurilor în 2019 - 45 sunt minori

În prima jumătate a anului 2019, la nivel naţional, 89 de persoane sunt victime ale violurilor. Dintre acestea, 44 sunt adulţi, iar 45 minori, cu o incidenţă mai mare remarcată în rândul fetelor, arată datele IGPR. În cele mai multe din cazuri, agresorul este chiar tatăl victimei.

2348 afișări
Imaginea articolului "Şi eu sunt Alexandra" | 89 de persoane, victime ale violurilor în 2019 - 45 sunt minori

"Şi eu sunt Alexandra" | 89 de persoane, victime ale violurilor în 2019 - 45 sunt minori

În prima jumătate a anului 2019, la nivel naţional au fost 89 de persoane au fost victimele violurilor. Dintre acestea, 44 au fost adulţi, iar 45 - minori. În ambele cazuri, o incidenţă mai mare a fost remarcată în rândul femeilor/fetelor, potrivit unor date ale Inspectoratului General al Poliţiei Române, privind situaţia statistică a persoanelor şi a infracţiunilor prevăzute de Legea nr.217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, în prima jumătate a anului.

Din totalul victimelor adulte, 12 au fost bărbaţi şi 32 femei. Pentru cifra de 45 victime minore ale violului, 7 indică numărul băieţilor agresaţi, iar 38 este cel al fetelor căzute victime.

Pentru fapta de viol, cele mai multe cazuri au fost identificate în relaţia „victima îi este autorului fiu/fiică, cu 38 de astfel de cazuri, respectiv „altele” cu 24 de cazuri. 15 cazuri de viol au fost înregistrate şi în relaţia „victima îi este autorului soţ/soţie” şi 10 în „concubin/concubină”.

La nivel naţional, în prima jumătate a anului, au fost înregistrate 43 cazuri de agresiuni sexuale cu 44 victime rezultante din actele de sesizare. Din totalul victimelor, majori sunt un bărbat şi cinci femei, în timp ce incidenţa minorilor este una îngrijorătoare: fapte de agresiuni sexuale au fost comise asupra a cinci băieţi minori şi a 33 de fete minore.

Din totalul celor 43 de cazuri înregistrate, cele mai frecvente sunt situaţii sunt cele în care victima îi e agresorului fiu/fiică- 18 cazuri, respectiv cele în care agresorul face parte pentru victimă din categoria „altele”- 25.

În ceea ce priveşte actul sexual cu un minor, potrivit datelor furnizate de IGPR privind prima jumătate a anului 2019, au fost înregistrate 33 de astfel de cazuri. Numărul victimelor rezultat din actul de sesizare este de 35.

Din acest total, potrivit aceleiaşi surse, un singur caz vizează cazul unui adult. Restul de 34 au fost înregistrate în rândul minorilor, cu o incidenţă considerabil mai mare în rândul fetelor, decât în cel al băieţilor. Astfel, avem un raport de 31 fete victime ale actului sexual cu un minor, respectiv 3 băieţi. În această speţă, în cele mai multe dintre cazuri victima îi e agresorului „concubin/concubină- 12 cazuri”, „fiu/ fiică”- 6, „altele”- 17.

Taguri:
viol,
minori,
agresiuni

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici