Şi fumatul pasiv poate ucide

O tânără a murit din cauza unui grav atac de astm provocat de fumul de ţigară din barul în care lucra, în Michigan.

2 afișări
Imaginea articolului Şi fumatul pasiv poate ucide

Şi fumatul pasiv poate ucide

Cercetătorii spun că este primul caz de moarte imediată din cauza fumatului pasiv.

"Nu există nicio posibilitate să-i fi fost cauzată moartea de altceva", a declarat doctorul Kenneth Rosenman, profesor la Universitatea din Michigan.

Fumul de ţigară este recunoscut pentru faptul că provoacă grave atacuri de astmă.

Roseman a mai spus că nivelul fumului de ţigară din respectivul bar era suficient de ridicat pentru a-i provoca un atac.

Tânăra era studentă şi mai avea o slujbă de chelneriţă la un restaurant de fast-food.

Starea ei era foarte bună când a ajuns la muncă, vineri, a mai declarat Rosenman.

După aproximativ 15 minute, fata s-a prăbuşit la podea. Autopsia indică faptul că a murit din cauza unui atac de astmă.

Tânăra suferea de astm de la vârsta de doi ani, dar nu se îngrijise corespunzător niciodată. Ea a ajuns la urgenţe de trei ori, numai anul trecut.

În seara în care a murit, fata nu avea nici măcar un inhalator la ea. Când a simţit că i se face rău, ea i-a cerut voie şefului său să meargă la spital, apoi a leşinat în mijlocul ringului de dans.

Patronii barului i-au oferit un inhalator şi fata a încercat să-l folosească, dar nu a fost în stare. Medicii de pe ambulanţă au încercat s-o resusciteze, dar nu au reuşit.




Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici