Şi la Timişoara a crescut numărul donatorilor de sânge în urma tragediei de la clubul Colectiv

Numărul donatorilor de sânge a crescut, în urma tragediei de la clubul bucureştean Colectiv, şi la Centrul de Transfuzii din Timişoara, unde s-au prezentat, luni, cu aproximativ o sută de persoane în plus faţă de cei 70-80 de donatori care merg zilnic la instituţie, majoritatea fiind tineri.

177 afișări
Imaginea articolului Şi la Timişoara a crescut numărul donatorilor de sânge în urma tragediei de la clubul Colectiv

Şi la Timişoara a crescut numărul donatorilor de sânge în urma tragediei de la clubul Colectiv (Imagine: Cristian Munteanu/ Mediafax Foto)

Directorul Centrului de Transfuzii din Timişoara, Cristina Ghiocel, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că, luni, la instituţie au venit cu aproximativ o sută de persoane în plus faţă de numărul obişnuit de donatori.

"Avem aproximativ o sută de persoane în plus faţă de cei 70-80 de donatori care vin zilnic. Cei veniţi în plus sunt tineri, majoritatea. Le-am spus să vină şi mâine (marţi - n.r.) şi în zilele următoare, să nu se îmbulzească toţi într-o zi", a spus Cristina Ghiocel.

Ea a arătat că recipientele cu sânge vor fi stocate şi, în cazul în care este nevoie de ele, vor fi trimise la Bucureşti.

"Punem recipientele în stoc şi, dacă cei de la Bucureşti fac solicitare, le trimitem. Dacă nu e nevoie şi nu primim solicitări, vom folosi sângele pentru pacienţii de la Timişoara", a afirmat Cristina Ghiocel.

Directorul Centrului de Transfuzii din Timişoara a adăugat că, deocamdată, nu s-a primit, la Timişoara, o solicitare pentru a ajuta spitalele din Bucureşti cu rezerve de sânge.

Centrul de Transfuzii din Timişoara este deschis de luni până vineri, între orele 8.00 şi 12.30, însă datorită numărului mare de donatori prezenţi, luni acesta va rămâne deschis până în jurul orei 15.00.

Vineri seară, în clubul bucureştean Colectiv, 30 de persoane au murit, iar peste 180 au fost rănite, în urma unui incendiu declanşat de la artificii aprinse în faţa scenei unde avea loc un concert al trupei rock Goodbye Gravity. Un număr de 146 de răniţi au fost internaţi în 12 spitale din Capitală, mai mult de jumătate dintre aceştia fiind în stare gravă sau critică, prognosticul medicilor în cazul acestora fiind foarte rezervat.

În prezent, în spitalele din Capitală, mai sunt internaţi aproximativ 130 de răniţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici