Siamezele din Braşov ar putea fi operate marţi

Siamezele care s-au născut la Maternitatea din Braşov ar putea fi operate în cursul zilei de marţi, a declarat, pentru MEDIAFAX, dr. Radu Spătaru, de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Marie Curie" din Bucureşti.

104 afișări
Imaginea articolului Siamezele din Braşov ar putea fi operate marţi

Siamezele din Braşov ar putea fi operate marţi (Imagine: Darius Mitrache/ Mediafax Foto)

Echipa care va face intervenţia este deja pregătită, iar în prezent se mai fac o serie de investigaţii.

"În principiu, noi ne gândim pentru ziua de mâine (marţi - n.r.). Copilele au ajuns luni la spitalul nostru. Le evaluăm şi după aceea vom decide. Am făcut echipă cu anestezişti terapie intensivă neonatală şi cu asistente. Într-o astfel de situaţie, lucrurile sunt nuanţate în funcţie de situaţia particulară. Avem o evaluare antepartum, ştim în mare despre ce este vorba, dar până nu vedem cu ochii noştri nu putem să facem alte afirmaţii'', a spus dr. Spătaru.

Medicul a adăugat că spitalul dispune de aparatura necesară pentru efectuarea intervenţiei.

Siamezele au fost născute prin cezariană, vineri dimineaţă, la Maternitatea Braşov, de o femeie de 33 de ani. Ele cântăresc 4.820 de grame şi sunt unite în zona abdomenului.

Medicii de la Braşov au spus că zona în care sunt lipite copilele este mică, de mărimea unei monede de 50 de bani, aproape de cordonul ombilical.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici