Sibiu: Bărbat la spital după ce a fost rănit de un urs

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sibiu după ce a fost atacat de un urs, fiind rănit la picior şi necesitând o intervenţie chirurgicală.

24 afișări
Imaginea articolului Sibiu: Bărbat la spital după ce a fost rănit de un urs

Sibiu: Bărbat la spital după ce a fost rănit de un urs (Imagine: Catalina Constantin/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Raluca Puşcă, pacientul a ajuns la spital luni după-amiază, cu o rană la picior.

"Pacientul avea o plagă tăiată la gamba dreaptă, după ce a fost lovit de un urs. Pacientul a primit îngrijiri medicale, toaletarea şi sutura plăgii, precum şi vaccinul antirabic. În prezent, starea pacientului este bună, acesta mai rămâne pentru câteva zile sub supraveghere în cadrul Secţiei Clinice Infecţioase", a declarat Raluca Puşcă.

Pacientul le-a povestit medicilor că a mers, luni, aşa cum face de câţiva ani, la cules de afine şi ciuperci pentru consum propriu, pe Valea Sadului, în apropiere de Sibiu, şi, după ce a urcat la peste o mie de metri altitudine s-a trezit cu un urs în faţă.

Bărbatul susţine că, de frică, s-a împiedicat, a căzut şi s-a rostogolit de câteva ori. În cădere, a apucat o creangă, iar când i-a dat drumul aceasta l-a lovit pe urs, moment în care animalul a dat cu laba, rănindu-l.

Pacientul a fost imediat transportat la Spitalul din Sibiu.

Potrivit medicilor, în acest an nu s-au mai înregistrat cazuri de pacienţi răniţi de animale sălbatice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici