Sibiu: Doisprezece răniţi după ce un autocar a fost lovit de un tir (Video)

Un autocar plin cu turişti polonezi, majoritatea adolescenţi, a fost lovit de un tir, în noaptea de marţi spre miercuri, pe DN 1, în apropierea localităţii sibiene Aciliu, în urma impactului fiind rănite 12 persoane, între care nouă copii.

16 afișări
Imaginea articolului Sibiu: Doisprezece răniţi după ce un autocar a fost lovit de un tir (Video)

Sibiu: Doisprezece răniţi după ce un autocar a fost lovit de un tir (Imagine: www.protv.ro)

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, accidentul s-a petrecut în jurul orei 03.00, după ce şoferul unui un camion încărcat cu pepeni a pierdut controlul volanului într-o curbă, iar remorca a intrat pe contrasens, lovind un autocar care transporta turişti polonezi.

"După cercetarea efectuată la faţa locului, putem concluziona că acest eveniment rutier s-a produs din cauza nerespectării de către conducătorul camionului a normelor rutiere privind viteza de deplasare, neadaptarea la condiţiile de drum, ploaie torenţială şi curbă deosebit de periculoasă", a declarat comisarul Lucian Tarnu, adjunctul şefului IPJ Sibiu.

Majoritatea celor 51 de pasageri din autocar, respectiv 44, erau adolescenţi cu vârste între 15 şi 18 ani, care mergeau în vacanţă în localitatea bulgărească Varna.

În urma impactului, au fost rănite 12 persoane, între care 9 adolescenţi. Acestea au fost preluate de patru ambulanţe şi transportate la Spitalul Judeţean din Sibiu.

Trei din cele douăsprezece persoane ajunse la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sibiu au fost externate miercuri dimineaţă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean Sibiu, Raluca Turcu, pacienţii au primit îngrijiri medicale, iar investigaţiile efectuate de medicii din Unitatea de Primiri Urgenţe au arătat că zece dintre aceştia au doar contuzii, plăgi tăiate şi escoriate, starea lor de sănătate fiind bună.

Doi dintre pacienţi, şoferii autocarului, răniţi mai grav, vor rămâne internaţi timp de mai multe zile.

Conform aceleiaşi surse, unul dintre şoferi, în vârstă de 33 de ani, a suferit o fractură de femur stâng şi rămâne internat la Secţia Clinică Ortopedie-Traumatologie, iar celălalt, în vârstă de 35 de ani, are fracturi costale, fractură de femur şi un traumatism cranio-cerebral, urmând ca medicii să stabilească secţia în care acesta va fi internat pentru continuarea tratamentului.

Adolescenţii polonezi aflaţi în autocar vor fi preluaţi, în cursul după-amiezii de miercuri, de un autocar de la o firmă de transport sibiană, care îi va lua din Sălişte şi îi va transporta spre destinaţie, respectiv Bulgaria.

Primarul oraşului Sălişte, Teodor Banciu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că un autocar, probabil al firmei Amad din Sibiu, va ajunge în jurul orei 15.00 la Sălişte şi îi va prelua pe turiştii polonezi pentru a-i duce la destinaţie, în staţiunea Varna.

Potrivit unui comunicat al Spitalului Judeţean Sibiu, un al treisprezecelea pasager a ajuns miercuri la unitatea medicală. Pacientul, un bărbat în vârstă de 47 de ani, a fost supus investigaţiilor medicale, stabilindu-se că are o contuzie la antebraţul drept şi că nu este necesară internarea.

Între timp, alte şapte persoane din cele douăsprezece care au ajuns la spital au fost externate. În prezent în spital se mai află doar doi adulţi, respectiv şoferii autocarului, care se află în stare mai gravă, având multiple fracturi.

Restul pasagerilor din autocar care nu au fost răniţi au fost duşi la o sală de sport din oraşul Sălişte, unde aşteaptă să fie preluaţi de un alt autocar.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici