Sibiu intră oficial în scenariul roşu. Restricţiile, în vigoare de la miezul nopţii

  • Municipiul Sibiu intră oficial în scenariul roşu.
  • Pentru a treia zi consecutiv rata de incidenţă cumulată a depăşit 3 la mie.
  • Restricţiile, amânate 48 de ore, se impun de la miezul nopţii de vineri spre sâmbătă.
13766 afișări
Imaginea articolului Sibiu intră oficial în scenariul roşu. Restricţiile, în vigoare de la miezul nopţii

Reprezentanţii Prefecturii Sibiu au anunţat, vineri, că în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu s-au aprobat restricţiile pentru municipiul Sibiu, după ce incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 pe ultimele 14 zile a depăşit 3 la mia 1000 de locuitori.

Scenariul roşu pentru următoarele 14 zile intră în vigoare de la miezul nopţii de vineri spre sâmbătă. Rata de incidenţă cumulată este, vineri, de 3,28 la mie. Prima depăşire a fost miercuri, când CJSU Sibiu a decis să amâne cu 48 de ore luarea deciziei privind restricţiile, pentru a analiza situaţia epidemiologică în termenul legal.

Astfel, odată cu intrarea în scenariul roşu, elevii vor trece la şcoala online, excepţie făcând cei din clasele terminale, potrivit legii, restaurantele se închid la interior, la fel şi cafenelele, cinematografele şi alte instituţii de cultură.

De duminică intră în vigoare şi Hotărârea Guvernului privind prelungirea stării de alertă, care impune alte restricţii, între care modificarea intervalului orar al deplasării pe timp de noapte.

Ultimul bilanţ COVID-19, anunţat de autorităţi pe 12 martie 2021, poate fi consultat pe Mediafax.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici