Sibiu: O cisternă încărcată cu azot lichid s-a răsturnat pe DN 14B

O cisternă încărcată cu azot lichid s-a răsturnat, vineri, pe DN 14 B, în apropierea localităţii sibiene Blăjel, două persoane fiind rănite, iar circulaţia în zonă fiind blocată pentru aproximativ patru ore.

492 afișări
Imaginea articolului Sibiu: O cisternă încărcată cu azot lichid s-a răsturnat pe DN 14B

Sibiu: O cisternă încărcată cu azot lichid s-a răsturnat pe DN 14B (Imagine: Cristi Vătavu/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, inspectorul Luciana Balteş, traficul pe DN 14A, în apropiere de Blăjel, a fost reluat pe ambele sensuri după aproximativ patru ore de la producerea accidentului.

Echipajele aflate la faţa locului au reuşit repunerea pe roţi a cisternei, cu ajutorul a trei macarale, iar cea mai mare parte din substanţa existentă în cisternă a fost transvazată într-o altă cisternă.

Cisterna era încărcată cu 7.200 de litri de azot lichid.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Rutiere Mediaş, accidentul s-a produs după ce şoferul cisternei a pierdut controlul volanului, într-o curbă la stânga, şi autovehiculul s-a răsturnat pe sensul opus şi în şanţ.

Poliţiştii au descoperit pe carosabil şi urme de ulei de la un tractor cu o defecţiune, care a circulat anterior prin zonă, şi urmează a stabili dacă acest factor a influenţat producerea accidentului.

În accident au fost rănite două persoane, care au fost duse la Spitalul Municipal Mediaş, medicii stabilind că nu necesită internare, având răni superficiale.

Potrivit lui Alin Bădilă, şeful echipajului de intervenţie din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mediaş, la locul accidentului de la Blăjel a existat pericol de explozie, din cauza diferenţei de temperatură, întrucât, în interiorul cisternei, azotul lichid avea aproximativ minus 170 grade, iar temperatura exterioară era mare.

Locul accidentului este la aproximativ doi kilometri de Blăjel spre Târnăveni, iar în apropiere nu se află locuinţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici