Sibiu: Şase răniţi într-o explozie la o conductă de gaze dintr-o unitate militară - FOTO

Şase persoane au fost rănite, luni, într-o explozie la o conductă de gaze de la o unitate militară din Sibiu, victimele fiind transportate la Spitalul Clinic de Urgenţă Sibiu.

154 afișări
Imaginea articolului Sibiu: Şase răniţi într-o explozie la o conductă de gaze dintr-o unitate militară - FOTO

Sibiu: Şase răniţi într-o explozie la o conductă de gaze dintr-o unitate militară (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Răniţii au suferit arsuri pe faţă şi pe membre.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Diana Lazăr, victimele au arsuri de gradele unu, doi şi trei şi primesc îngrijiri medicale la UPU a Spitalului Clinic de Urgenţă Sibiu.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Sibiu, Raluca Puşcă, a declarat că niciunul dintre cei şase bărbaţi răniţi nu este în stare critică.

Ea a precizat că bărbaţii răniţi au arsuri de gradele unu, doi şi trei pe mâini, faţă şi la căile respiratorii superioare şi vor rămîne sub supraveghere în secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului.

Bărbaţii răniţi au între 30 şi 50 de ani.

La locul exploziei, care a avut loc la o staţie de reglare a gazelor, s-au deplasat o ambulanţă SMURD, o echipă de descarcerare şi cinci echipaje ale ISU.

Incendiul a fost lichidat la ora 14.00

Pompierii au reuşit să stingă incendiul în jurul orei 14.00, însă echipajele au rămas la faţa locului pentru a supraveghe zona.

Conform şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu, Cosmin Balc, obiectivul echipajelor de intervenţie nu a fost stingerea incendiului, ci eliminarea gazului de pe întreaga conductă, astfel încât să nu existe posibilitatea producerii unei alte explozii.

"Operaţiunea a început la ora 11.45, iar incendiul a fost lichidat la ora 14.00", a spus Balc.

Traficul rutier pe strada principală din faţa unităţii militare a fost reluat după ce timp de aproximativ o oră nimeni nu a avut voie să treacă, iar circulaţia pe strada care trece chiar pe lângă staţia de reglare a gazului, unde s-a produs deflagraţia, este în continuare închisă.

La Spitalul Clinic Judeţean din Sibiu a mai fost adusă o femeie care suferise un atac de panică

Între timp, la Spitalul Clinic Judeţean din Sibiu a mai fost adusă o femeie în vârstă de 48 ani, angajată a E.on Gaz, care a suferit un atac de panică, fiind dusă la spital în stare de şoc.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Sibiu, Raluca Puşcă, a precizat că femeia rămâne sub supravegherea medicilor la Serviciul de Primire a Urgenţelor, iar cei şase muncitori care au fost răniţi în urma deflagraţiei rămân internaţi la Secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului.

La rândul lor, reprezentanţii E.On Gaz Distribuţie au anunţat că au început cercetările pentru a stabili cu exactitate cauzele acestui incident.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de companie, Dispeceratul E.ON Gaz Distribuţie a fost anunţat, în jurul orei 12.00, în legătură cu producerea unui incendiu la staţia de reglare-măsurare situată pe strada Nicolae Grigorescu, prin care se alimentează cu gaze naturale municipiul Sibiu.

Incidentul s-a produs în timp ce o echipă a companiei făcea lucrări la staţia de reglare-măsurare, se arată în documentul citat, în care se precizează că şase angajaţi ai companiei au fost răniţi. Cele şase persoane rănite în urma exploziei au suferit arsuri pe faţă şi pe membre şi au fost preluate de echipajele SMURD şi Ambulanţă şi duse la UPU a Spitalului Clinic de Urgenţă Sibiu.

Explozia a avut loc, în jurul orei 12.30, în incinta unităţii militare din cartierul Valea Aurie din municipiul Sibiu, la o staţie de reglare a gazelor la care lucra o echipă a E.On Gaz, iar în apropiere se află mai multe case. Conform ISU Sibiu, două familii care locuiesc în zonă au fost evacuate, iar alimentarea cu gaze a fost oprită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici