Sibiu: Trei ciobani, reţinuţi în cazul oaselor umane descoperite într-un lan de porumb

Trei ciobani au fost reţinuţi, joi, în cazul oaselor umane descoperite într-un lan de porumb din localitatea Porumbacu de Jos, judeţul Sibiu, ei fiind acuzaţi că au ucis în bătaie un coleg la jumătatea lunii iunie, pe care l-au înfăşurat într-o pătură şi l-au aruncat pe câmp.

172 afișări
Imaginea articolului Sibiu: Trei ciobani, reţinuţi în cazul oaselor umane descoperite într-un lan de porumb

Sibiu: Trei ciobani, reţinuţi în cazul oaselor umane descoperite într-un lan de porumb (Imagine: Schutterstock)

Surse din rândul anchetatorilor au declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că în urma audierii ciobanului care a spus că ar fi ucis un coleg în urmă cu câteva luni s-a stablit că acesta a comis fapta împreună cu alte două persoane.

Este vorba despre doi bărbaţi, ciobani şi ei, care au fost ridicaţi de poliţişti şi duşi la audieri.

Procurorii au emis ordonanţe de reţinere pe numele celor trei.

Anchetatorii au stabilit că, la jumătatea lunii iunie, între patru ciobani s-a iscat o altercaţie, pe fondul consumului de alcool. Trei dintre ei l-au bătut pe cel de-al patrulea, iar când au constatat că acesta a decedat, l-au înfăşurat într-o pătură şi l-au aruncat într-un lan de porumb de la marginea localităţii.

Cei trei bărbaţi vor fi prezentaţi instanţei, joi, cu propunere de arestare preventivă pentru omor.

Sursele citate au precizat că victima nu a fost deocamdată identificată având în vedere că nu era din localitate şi sosise la stâna respectivă doar cu trei zile înainte de incident.

Mai multe oase umane au fost găsite, miercuri, într-un lan de porumb din zona localităţii sibiene Porumbacu de Jos, după ce un cioban băut s-a lăudat că şi-ar fi omorât un coleg în urmă cu mai multe luni, iar autorităţile au deschis o anchetă în acest caz.

Procurorul criminalist de la Parchetul Tribunalului Sibiu, Ioan Boţoc, a declarat că instituţia a fost sezizată în legătură cu descoperirea unor oase umane într-un lan de porumb din zona localităţii Porumbacu de Jos.

"Am fost sesizaţi că într-un lan de porumb s-au găsit nişte oase, cu probabilitate provenind de la un cadavru de sex bărbătesc. Abia am terminat cercetarea la faţa locului, s-au găsit resturi scheletice, oase, într-o fază destul de avansată de degradare", a afirmat Ioan Boţoc.

El a precizat că în zonă s-a găsit şi o pereche de pantaloni bărbăteşti, iar în cauză a fost deschis un dosar de cercetare pentru a stabili exact ce s-a întâmplat.

Localnicii din Porumbacu de Jos au povestit că, marţi seară, un cioban din sat, aflat în stare de ebrietate, s-a lăudat că ar fi ucis un coleg, în urmă cu câteva luni.

De asemenea, localnicii au povestit că proprietarul stânii nu a anunţat dispariţia ciobanului care ar fi fost ucis, pentru că ceilalţi angajaţi ai săi i-au spus că acesta ar fi plecat, lucru care nu este neobişnuit la ciobani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici